Sasu Salinin kolmonen vajaat kaksi minuuttia ennen loppua ratkaisi Union Olimpija Ljubljanalle täpärän pisteen voiton Rogarskasta Slovenian liigassa. Roope Ahosen Borås Basketin kausi Ruotsin Basketliganissa päättyi puolestaan välierätappioon Norrköpingissä.

Salinin Union Olimpija Ljubljana katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa keskiviikkoiltana hakemalla vieraskentältä Rogarskaa vastaan täpärän 74–73 (44–45)-voiton.

Olimpijan sankarina juhlittiin Salinia, joka siirsi Olimpijan ratkaisevaan johtoon minuutti ja 50 sekuntia ennen loppua. Salin upotti 23 minuutissaan 11 pistettä, jakoi kaksi syöttöä, riisti pallon kahdesti ja nappasi yhden levypallon.

Olimpija on voittanut kuudesta Slovenian liigassa pelaamastaan ottelusta kolme.

Roope Ahosen Borås Basketin menestyksekäs kausi Ruotsin Basketliganissa päättyi pettymykseen, kun Norrköping Dolphins kaatoi boråsilaiset kuudennessa välieräottelussa selvin luvuin 91–72 (49–26).

Boråsin aloitusviisikossa peliin tullut Ahonen urakoi 34 minuuttia joukkueensa pelinrakentajana. Ahonen upotti yhdeksän pistettä, jakoi kolme syöttöä, haki levypallon ja riisti pallon kerran.

Dolphins voitti ottelusarjan voitoin 4-2 ja siirtyi Basketliganin finaaleihin.

Ahonen kuului toisella Ruotsin kaudellaan joukkueensa selkeään parhaimmistoon. Ahonen pelasi yhteensä 42 ottelua 30,4 minuutin, 13,6 pisteen, 4,3 syötön, 1,9 levypallon ja 1,0 riiston keskiarvoilla.

Selkä seinää vasten pelannut Ville Tuomisen Bakken Bears heräsi horroksestaan hävittyään kaksi edellistä otteluaan Tanskan Basketligaenin välierissä. Bears vei välieräsarjan viidenteen otteluun 104-87 (61-39)-voitollaan.

Ratkaiseva, viides välieräottelu pelataan maanantaina Aarhusissa.

Susijengin linkkuveitsi Shawn Huff loisti 30 peliminuutissaan puolustuspään dynamona, pussitti 11 pistettä, repi yhdeksän levypalloa ja jakoi kaksi syöttöä, kun Ludwigsburg jatkoi pudotuspelijahtiaan 86–82 (47–37)-kotivoitolla Ulmia vastaan.

Gordon Herbertin Frankfurt Skylinersin pudotuspelihaaveet kokivat puolestaan kolauksen Hagenin vieraana. Hagen voitti frankfurtilaiset kotonaan 66–63 (33–37).

Ludwigsburg jakaa Bundesliigan kahdeksannen sijan Mitteldeutscherin kanssa 15 voitollaan. Skyliners on voittanut 11 ottelua ja pysyttelee 13. sijalla.