Tampereen Pyrintö ei pystynyt riistämään sarjapisteitä vain yhden ottelun kotonaan hävinneeltä Kauhajoen Karhulta.

Puoliaikaan asti (49-48) tasaisena pysynyt ottelu kääntyi kotijoukkue Karhulle kolmannella jaksolla, kun Antti Kanervo johdatti peräti 18 pisteellään isännät 24-12 jaksovoittoon ja 73-60 johtoon. Pyrintö ei pystynyt enää päätösneljänneksellä tähän vastaamaan ja Karhu piti sarjapisteet Kauhajoella ottamalla 95-82 (49-48)-voiton.

Pyrinnöllä oli ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella suuria vaikeuksia Karhun Bojan Sarcevicin kanssa, joka mätti 29-23 Karhulle kirjatulla jaksolla 16 pistettä. Toisella jaksolla Pyrintö sai takamieheen paremmin otetta ja nousi hyvällä pelillä jakson lopussa johtoon. Jakso kirjattiin lopulta vieraille 20-25, mutta puoliajalle siirryttäessä Karhu piti edelleen 49-48 johtoa.

Jos Pyrinnöllä oli vaikeuksia ottelun alkupuolella Sarcevicin kanssa, oli kolmas jakso täysin Kanervon näytöstä. Kanervo nakutti paikasta kuin paikasta pallon sisään ja siirsi Karhun jakson päätteeksi 73-60 johtoon. Pyrinnöllä oli vielä viimeiselle kympille lähdettäessä hyvät mahdollisuudet takaa-ajoon. Karhu kuitenkin otti heti jakson alkuun 18 pisteen johdon ja tamperelaisten nousua ei enää nähty isäntien viedessä ottelun lopulta lukemin 95-82.

– Meillä oli alussa suuria vaikeuksia Sarcevicin kanssa, mutta toisella jaksolla muutimme hieman pelaamistamme ja homma alkoi toimimaan. Puolustuksen kautta saimme hyvin onnistumisia toisessa päässä. Puolustimme mielestäni myös kolmannella jaksolla ihan hyvin, mutta Karhusta etenkin Kanervo heitti siitä huolimatta kovia koreja. Kun omat heittomme kierivät raudoista ulos, alkoivat päät hieman ehkä painua ja emme saaneet enää kiriä aikaiseksi neljännellä jaksolla, Pyrinnön paras pistemies Antero Lehto mietti joukkueen sivuilla.