Tampereen Pyrintö vieraili lauantai-iltapäivällä Salossa, jossa se joutui tunnustamaan Salon Vilppaan paremmuuden toistamiseen tällä kaudella.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola ei tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Aloitimme matsin kohtuullisen terävästi ja saimme pakotettua Salon niihin heittoihin, mitä halusimme. Salon muutama kova kori ja vastaavasti hävityt riparit estivät kuitenkin helpot transition-korit. Mitä pidemmälle matsi eteni, sitä enemmän teimme pieniä virheitä puolustuksessa, joista Salo rankaisi laadukkaasti. Kurittomuus heijastui myös siinä, että kahdessa ensimmäisessä erässä joukkuevirheemme täyttyivät luvattoman aikaisin, Poikola mietti Pyrinnön sivuilla.

– Hyökkäyksen 5-5 -tilanteissa emme olleet riittävän kärsivällisiä liikuttamaan palloa ja siksi heittoprosenttimme jäi alhaiseksi. Liian usein yksi vapauttava syöttö jäi antamatta. Näitä tilanteita pitää ruotia videolta joukkueen kanssa.

– Teimme matsin aikana luvattoman paljon kommunikaatiovirheitä ja kuvaavasti matsi ratkesi sellaiseen, kun sallimme pisteen tappioasemassa täysin avoimen kolmeen pisteen heiton nurkasta. Joukkueessamme ei ole luonnostaan vokaalisia johtajia, joten sitäkin pitää harjoitella.

Nyt pääsemme taas kunnolla reenisaliin, sillä seuraava matsi on vasta puolentoista viikon päästä. Lähdemme alkeista liikkeelle ja yritämme saada pelaajat samalle sivulle. Samalla painotamme henkilökohtaisia asioita, sillä edelleen pelaajien kehittyminen on meille pääasia. Se tuo myös pitkässä juoksussa sen menestyksen, minkä ansaitsemme.