Tampereen Pyrinnöllä on Korisliigan runkosarjaa jäljellä ainoastaan kaksi ottelua. Pyrintö pitää edelleen tiukasti kiinni runkosarjan kuudennestä sijasta.

18 voitolla ja 20 tappiolla Pyrintö on yhden ottelun vähemmän pelannutta Seagullsia (17-20) voiton edellä ja on hyvin mahdollista, että joukkueiden välinen kohtaaminen päätöskierroksella määrittelee joukkueiden lopullisen paremmuusjärjestyksen runkosarjassa. Seagulls kohtaa vielä Pyrinnön lisäksi Lahden vieraskentällä ja KTP:n kotona Kisahallissa. Oman mausteensa soppaan tuo vielä kahdeksantena oleva Namika Lahti (16-21), joka kärkkyy Seagullsin tavoin nousua sijoituksissa. Lahtelaiset kohtaavat puolestaan Seagullsin lisäksi vielä Karhun vieraissa ja Vilppaan kotona. Suurella todennäköisyydellä Pyrinnön ensimmäisen kierroksen pudotuspelivastustaja on Joensuun Kataja tai Kauhajoen Karhu.

Sarjaa johtava KTP (27-10) taas on kolme ottelua ennen runkosarjan päätöstä erittäin vahvasti kiinni runkosarjan voitossa, sillä se on kaksi voittoa Katajaa ja Karhua edellä. Tässä vaiheessa kautta isoja asioita saa tapahtua, jotta KTP ei 15.4 juhli runkosarjan voittoa.

– Perinteistä Kotkaa voisi luonnehtia parhaiten sanalla voittava. Se on pelannut koko runkosarjan vakuuttavasti halliten kärkipaikkaa lähes koko kauden. Viime viikon kovat vierasvoitot Joensuussa ja Loimaalla käytännössä sinetöivät sen runkosarjavoiton, mikä on aina todella kunnioitettava saavutus. Erikoista tässä on se, että laskettaessa koko kauden hyökkäys- ja puolustustehokkuuksien eroa, KTP on vasta neljäntenä (hyökkäys 1,09 pistettä/pallonhallinta, puolustus 1,06, erotus +0,3). Esimerkiksi Joensuun Katajalla erotus on lähes yksi piste ja mekään emme jää KTP:stä kuin 0,1 pistettä, vaikka katselemme kotkalaisia sarjataulukossa kaukaisen matkan päästä, aina analyyttinen Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola pohtii Pyrinnön sivuilla.

– Se kuvaa kahta asiaa. Sarja on tasainen ja KTP on onnistunut voittamaan tukun tasaisia pelejä (20 peliä, joissa 5 pisteen ero tai pienempi ja näistä KTP on voittanut peräti 14). Ottelut meitä vastaan vahvistavat tilastoa. Kaikki kolme aiempaa matsia ovat ratkenneet viimeiseen heittoon. Näistä (Brandon) Jefferson on upottanut kaksi. Ainoastaan (Samuli) Vanttajan viime sekunnin kolkki Pyynikin ekassa koitoksessa kolisi rautoihin. KTP:n Jefferson on muutenkin upottanut tällä kaudella huiman määrän viime sekuntien voittoheittoja. Se ei enää ole sattumaa, Poikola muistuttaa.

Pyrintö-luotsilla on kuitenkin tiedossa miten sarjakärki kaatuu.

– Parasta lääkettä Kotkaa vastaan olisi saada turvallinen johto ennen viimeistä minuuttia. Se onkin sitten helpommin sanottu kuin tehty. KTP:n pelaajamateriaali on erittäin tasapainoinen ja kookas. Sillä on useampia pallonkäsittelijöitä, kookkaita heittäjiä ja erittäin fyysisiä laitureita. Kirsikkana kakussa on tehokas mies keskellä, eli Kenneth Simms, joka kääntää tukun ohiheittoja helpoiksi koreiksi hyökkäyslevyistä.

– KTP on erittäin hyvä avoimen kentän joukkue. Se pyrkii hyökkäämään aina tilaisuuden tullen määrätietoisesti korille. Kotka on kärkijoukkueista epäorganisoiduin. Joukkue ottaa paljon villejä heittoja, mutta pelaa sen jälkeen erittäin hyvin hyökkäysripareista. Se tuo valmistautumiseen omat haasteensa. Esimerkiksi eilen emme harjoitelleet puolustustamme mitään yksittäistä KTP:n hyökkäyssettiä vastaan, vaan juoksimme vain sattumanvaraisia palloscreenhyökkäyksiä ja painotimme levypallopelaamista. Kaiken kaikkiaan kyseessä on erittäin kova haaste varsinkin vieraskentällä. Ottelussa on koko ajan jokaisen pelaajan oltava 100%:n hereillä, sillä nukahduksista Kotka rankaisee surutta, Poikola päättää.