Suomen koripallomaajoukkue joutuu heti kovaan testiin EM-kisojen avausottelussaan, kun vastaan asettuu NBA-supertähti Tony Parkerin johdattama Ranska. Paluun Susijengin kokoonpanoon tekevä Sasu Salin tietää edessä olevan hikinen iltapuhde, kun hän yrittää pysäyttää Parkerin.

Huippupuolustajana tunnettu Salin joutuu lauantaina kovaan testiin, kun Ranskan pelillinen moottori asettuu vastaan.

– On Tonya vastaan ennenkin pelattu ja hän on vaikea jätkä pitää. Siihen ei välttämättä aina yksi mies riitä. Sitä on tässä muutaman kerran pidetty ja annettu ehkä hieman enemmän heittää kuin ajaa. Hän on aika hyvä ajamaan, joten varmaan lähdemme aika samalla tyylillä tähän ensimmäiseen Ranska-peliin, Salin miettii SuomiKoris-sivustolle.

Parker on voittanut NBA:n mestaruuden neljästi ja valittu myös muun muassa kertaalleen NBA-finaalien MVP:ksi, viime EM-kisojen MVP:ksi sekä kahtena viime vuotena Euroopan parhaimmaksi pelaajaksi. Mikä tekee Parkerista niin hyvän?

– Hänen taitonsa mennä korille ja vaikka olisi kuinka isoa jätkää vastassa, niin viimeistellä palloa koriin. Siinä hän on aika hyvä. Hän pystyy pointtina myös ohjaamaan peliä aika hyvin. Hänellä on myös jonkinlainen heittokyky ja pistää puolimatkan heitot aika hyvin sisään. Vaikea jätkä pitää.

Parker on lähellä täydellistä pelaajaa, mutta pieni puute löytyy heittopuolelta, sillä hän ei ole varsinainen kaukoheittäjä. Sitä Susijengi yrittää hyödyntää.

– Kyllä me varmasti yritämme mennä vähän skriinejä alta ja antaa hänelle vähän enemmän tilaa ja laittaa hänet tyytymään heittoihin. Niissä hän ei ole ehkä ihan yhtä vahva kuin ajoissa, Salin tietää kertoa.

Suomen ja Ranskan välinen jännitysnäytelmä alkaa lauantaina kello 22.00 Suomen aikaa.

Salttu Forsström, Montpellier
Twitter: @SalttuF