Sasu Salin heitti lauantai-iltana kymmenen pistettä ja sai ansioluetteloonsa himoitun Espanjan Supercupin mestaruuden, kun Gran Canaria murskasi FC Barcelonan Vitoria-Gasteizissa pelatun Supercup-viikonlopun huipennukseksi pistein 79-59 (50-39). Voitto oli CB Gran Canarian seurahistorian ensimmäinen mestaruus.

Gran Canaria sai otteluun lentävän lähdön, kun amerikkalaistakamies Bo McCalebb viimeisteli avausneljänneksellä 11 pistettä täydellisellä heittopelillä ja johdatti joukkueensa 21-9-johtoon.

FC Barcelona nousi Victor Claverin koreilla kuuden pisteen päähän, mutta jumiutui tauon lähestyessä Gran Canarian puolustusmuurin taakse ison kaksikon Anzejs Pasecniks-Darko Planinic tukkiessa korinalustan. Gran Canaria lähti tauolle 50-39-johtoasemasta.

Maailmanluokan syöttöpeliä esitellyt Gran Canaria venytti heti kolmannen jakson alkajaisiksi johtonsa 21 pisteeseen (62-41) ja peli näytti taputellulta, kunnes Pau Ribas, Juan Carlos Navarro ja Claver kirivät FC Barcelonan takamatkan yhdeksään pisteeseen.

Päätösneljänneksellä Eulis Baez, Royce O’Neale ja Salin pitivät kuitenkin koreillaan huolen FC Barcelonan pysymisestä aisoista. Salin sai kunnian iskeä loppusinetit finaalille lähes puolesta kentästä lähteneellä kolmosellaan 47 sekuntia ennen loppua.

Salin oli kymmenellä pisteellään (kolmoset 3/6), levypallollaan ja riistollaan yksi Gran Canarian parhaimmistoa. Supercupin mestaruuden kulmakiviä olivat myös McCalebb (15/5/5 syöttöä), Darko Planinic (12/4), Baez (11/6/3 syöttöä) sekä koko Supercupin lopputurnauksen arvokkaimpana pelaajana palkittu Kyle Kuric (10/0/3 riistoa).

Salinille Espanjan Supercupin voitto oli uran ensimmäinen. Salinilla on ansioluettelossaan myös Slovenian Supercupin voitto (2013), kolme Slovenian cupin voittoa (2011, 2012, 2013), Suomen cupin voitto (2009) sekä miesten Suomen mestaruus (2008).