Lauri Markkasen Arizonan yliopisto kärsi kauden toisen tappionsa voittamattomalle Gonzagalle viikonloppuna. Markkasen lisäksi suomalaisista NCAA-yliopistosarjassa suomalaisista miehistä onnistuivat myös Joonas Tahvanainen, Samuli Nieminen ja Alex Murphy.

Yhdysvaltojen kahdeksanneksi rankattu Gonzaga karkasi 13 pisteen johtoon toisella puoliajalla Przemek Karnowskin (18/4) ja Josh Perkinsin (16/3) johdolla. Arizona ylsi vielä viiden pisteen päähän 63-58 puolitoista minuuttia ennen loppusummeria, mutta sen lähemmäksi Wildcatsin kiri ei yltänyt.

Markkaselle osui tavallista kehnompi heittopäivä (2p 4/11, 3p 0/3, 1p 6/7), mutta Susijengi-laituri heitti siitä huolimatta joukkueensa toiseksi parhaimman pistemäärän 14 pistettä. 38 minuutissa Markkanen haki 8 levypalloa ja jakoi yhden syötön.

Arizonan yliopistojoukkue on voittanut tällä kaudella kuusi peliä kahdeksasta.
Ottelutilastot

Joonas Tahvanaisen Utah Valley voitti kotikentällään UTSA:n niukasti 75-71 (32-36). Joukkueet olivat tasoissa vielä neljä minuuttia ennen loppua, mutta Utah Valley kykeni pitämään johdon loppuun saakka heittäen tiukassa paikassa vapaaheittonsa sisään.

Tahvanainen oli oivassa vedossa heittäen 9 pistettä, noukkien 6 levypalloa ja riistäen kerran 17 minuutin peliajalla.

Samuli Niemisen Stephen F. Austin murjoi Centenaryn loppunumeroin 90-59 (38-17). Aloitusviisikkoon nostettu Nieminen heitti 8 pistettä, haki 5 levypalloa ja jakoi yhden syötön.

Remu Raitasen San Franciscon yliopisto karkasi toisella puoliajalla Lamarilta 82-63 (36-30) -voittoon. Raitanen sai peliaikaa 12 minuuttia tehtaillen 4 pistettä, yhden levypallon ja yhden syötön.

Alex Murphyn Northeastern hävisi toisen tiukan pelinsä tällä viikolla. Murphy tasoitti ratkaisuhetkillä pelin 75-75, mutta Stony Brookin yliopisto nakutti loppulukemat 77-75 (37-33) viimeisillä sekunneilla vapaaheittoviivalta.

Murphy pelasi peräti 39 minuuttia heittäen tarkasti (2p 7/7, 3p 1/3, 1p 2/2) 19 pistettä. Murphy täytti tilastosarakkeensa myös 6 levypallolla ja kahdella syötöllä.

Fiifi Aidoon Grand Canyonin toisen puoliajan loppukiriltä loppui aika kellosta, kun SIUE pääsi juhlimaan voittoa loppulukemin 76-64 (45-25). Aidoo sai peliaikaa 17 minuuttia kahmien 4 levypalloa.