Lauri Markkasen uroteot Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa jatkuvat, kun Arizona venytti voittoputkensa yhteentoista USC:n kustannuksella. Arizonan sankari oli Markkanen, joka upotti 33 sekuntia ennen loppusummeria levyn kautta kolmosen, jolla ”Wildcats” varmisti 73-66 (29-19) -voittonsa.

Arizona oli vielä 10 minuuttia ennen loppua turvallisessa 56-34-johdossa, mutta sinnikäs USC kieltäytyi luovuttamasta. USC nousi kolmen pisteen päähän 67-64 viimeisellä minuutilla, mutta Markkasen kolmonen 33 sekuntia ennen loppua vei ottelun USC:n tavoittamattomiin.

Markkanen oli kirurgintarkka kaaren takaa upottaen kuudesta kolmosyrityksestään viisi, heitti kakkosensa 3/6 ja vapaaheittonsa 2/2. 23 pisteen lisäksi Markkanen kahmi kahdeksan levypalloa sekä kirjautti yhden riiston ja torjunnan.

Arizona ja Markkanen porskuttavat 11 ottelun mittaisessa voittoputkessa, jonka aikana ”Wildcats” on voittanut vastustajansa keskimäärin 16,5 pisteen marginaalilla.

Remu Raitasen San Franciscon yliopisto voitti oivan toisen puoliajan myötä Portlandin 50-75 (24-34). Raitanen oli pistänyt työhaalarit ylleen rouhien 7 levypalloa ja heittäen 3 pistettä 21 minuutissa.

Alex Murphyn Northeastern hävisi tiukan ottelun Delawarea vastaan 62-69 (25-28). Murphy viihtyi parketilla 35 minuuttia säkittäen 9 pistettä, hakien 3 levypalloa, jakaen 3 syöttöä ja torjuen kerran.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Fiifi Aidoon Gran Canyon voitti San Diego Christian Collegen selkeästi 58-90 (33-47). Aidoo viiletti kentällä 12 minuuttia 4 pisteen, kahden levypallon ja kolmen syötön arvoisesti.