Lauri Markkasen loistokausi sai jatkoa viime yönä, kun hän kirjautti Washington Statea vastaan 16 pistettä ja 13 levypalloa. Arizonan päävalmentaja Sean Miller kehui estoitta suojattiaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Markkanen on useissa arvioissa nostettu ensi kesän NBA:n varaustilaisuuden top 10 –nimeksi, mutta Millerin mukaan hän on kuitenkin edelleen aliarvostettu pelaaja yliopistokoripalloilussa. Miller pistää Markkasta yhtenä koko sarjan parhaista pelaajista.

– Se, ettei häntä pidetä yhtenä parhaimmista ensimmäisen vuoden yliopistokoripalloilijoista, on täysi vitsi. Laittaisin hänet ketä vastaan tahansa, enkä tarkoita pelkästään ensimmäisen vuoden pelaajia. Hän on laatupelaaja. En välitä oletko Suomesta, Venäjältä, Kiinasta, Japanista, Pohjois-Dakotasta, Floridasta, Kaliforniasta, New York Citystä, jos sinulla on silmät ja katsot Arizonan pelaavan, niin monikaan ei pelaa samalla tavalla. Tänään hänellä oli 13 levypalloa, 16 pistettä ja ne kolme onnistunutta kolmen pisteen heittoa, jotka hän heitti ensimmäisellä puoliajalla, olivat heittoja joita et näe usein onnistuvan yliopistotasolla. Hän on erittäin hyvä pelaaja ja loistava joukkuekaveri.

Millerin mielestä Markkasella on kaikki edellytykset kehittyä aivan huippuluokan pelaajaksi.

– Se minkä hänestä huomaa, hän rakastaa peliä ja tekee kovasti töitä ja vaikka hän on hyvin lahjakas, hän on erinomainen joukkuekaveri ja erittäin epäitsekäs. Nuo kolme asiaa eivät aina yhdisty pelaajassa, josta puhutaan niin ylistävästi. Hän auttaa joukkuekemiassa, hän on voittaja ja hänen joukkuekaverinsa nauttivat hänen seurastaan. Kyse ei ole hänestä, vaan joukkueesta ja hän on valmis tekemään mitä tahansa valmentaja pyytää. Hänen tulevaisuutensa on erittäin valoisa.