Muutaman keskiarvoa heikomman ottelun jälkeen Arizonan Lauri Markkanen palasi tasolleen ja tehtaili tupatuplan 19 pistettä ja 11 levypalloa, kun Arizonan yliopisto voitti Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Washinton Staten 78-59 (40-31).

Arizona oli vielä ensimmäisellä puoliajalla takana, mutta 16-6-runi veti ”Wildcatsin” yhdeksän pisteen johtoon tauolle. Toinen puoliaika olikin Arizonan, joka heitti kolmosensa 5/6 ja pakotti Washington Staten 12 menetykseen.

Markkanen oli joukkueensa toiseksi paras pistemies 20 pistettä heittäneen Parker Jackson-Cartwrightin takana. 19 pisteen ja 11 levypallon, joista 6 hyökkäyspäässä, lisäksi Markkanen jakoi kaksi syöttöä sekä riisti ja torjui kerran 33 minuutissa.

Arizonalla on nyt takanaan 27 ottelua, joista ”Wildcats” on voittanut 24. Konferenssissaan Pac-12:sta Arizona on voittanut neljästätoista ottelusta kolmetoista.

Alex Murphyn Northeastern hävisi niukasti UNCW:lle 66-65 (39-19). Hurjasti toisella puoliajalla voittotaisteluun noussut Northeastern jäi ilman palkintoa, kun UNCW varmisti voittonsa vapaaheittoviivalta.

Murphy urakoi parketilla peräti 37 minuuttia heittäen 13 pistettä ja kahmien 7 levypalloa.

Fiifi Aidoon Grand Canyon nappasi taisteluvoiton Seattle Universitystä 61-58 (38-30). Aidoo sai peliaikaa 12 minuuttia, joiden aikana hän kirjautti 4 pistettä ja yhden levypallon.

Remu Raitasen San Franciscon yliopisto hävisi selkein numeroin toista puoliaikaa dominoinneelle Gonzagalle 61-96 (35-42). Raitanen heitti 2 pistettä, repi 3 levypalloa ja jakoi yhden syötön 20 peliminuutissa.

Oskar Michelsen ja Davidson voittivat George Washingtonin kotikentällään 63-74 (34-37). Michelsen heitti 2 pistettä ja haki 3 levypalloa viidessä minuutissa.

Joonas Tahvanaisen Utah Valley kärsi tappion CSU Bakersfieldille 80-71 (38-26). Tahvanainen ansaitsi kuusi minuuttia, joiden aikana hän heitti 2 pistettä vapaaheittoviivalta ja jakoi yhden syötön.