NBA:n varaustilaisuus lähestyy ja samalla kuhina varausehdokkaiden ympärillä tiivistyy. Lauri Markkasta hehkutetaan jo NBA:n etusivulla.

NBA:n artikkelissa Markkasta verrataan Dallas Mavericksin Dirk Nowitzkiin ja New York Knicksin Kristaps Porzingisiin, jotka ovat molemmat eurooppalaisia sekä hyvin heittäviä ja taitavia pitkiä miehiä Markkasen tapaan. Lisäksi Markkasen varausnumeron on uumoiltu asettuvan 8-9 tuntumaan ja samalla noille sijoille arvottiin juuri New York ja Dallas.

– Nyt, kun Markkanen on valinnut siirtyä ammattilaiseksi vain yhden yliopistovuoden jälkeen, hän löytää itsensä matkalla varaustilaisuuteensa samanlaisen kuhinan keskeltä kuin kaksi muuta isoa eurooppalaista aikaisemmissa varaustilaisuuksissa, joilla on mahdollisuus täyttää tilastorivit monilla eri tavoin, NBA:n sivuilla kirjoitetaan.

Samalla artikkelissa hekumoidaan mahdollisuudella, että Markkanen pelaisi Nowitzkin tai Porzingisin rinnalla ensi kaudella.

– Voisiko hän toimia täydellisenä siltana ikääntyvän Nowitzkin sekä nuoren ja nälkäisen Mavsin välillä? Vai voisiko hän ja Porzingis muodostaa etulinjan jollaista ei ole koskaan ennen nähty, ja he toisivat samalla yhden sarjan suosituimman organisaation takaisin huipulle?