Petteri Koponen on tähän mennessä ainoa suomalaispelaajaa, joka on valittu NBA:n ensimmäisellä varauskierroksella. Siihen on tulossa kuitenkin muutos, kun Lauri Markkanen varataan ensi yönä NBA:han.

Spekulaatiot Markkasen ja muiden varattavien pelaajien ympärillä käyvät koko ajan kuumina ja eri mediat tekevät omia veikkauksiaan koko ajan. Koposella on kaksi selkeää suosikkia Markkasen tulevaksi seuraksi.

– Keskustelut järjestyksestä ja siitä kuka varaa kenenkin, käyvät koko ajan kovina. En usko, että kaikki joukkueetkaan tietävät vielä kenet he valitsevat. Niihin asioihin vaikuttavat niin monet asiat ja koko ajan käydään keskusteluja. Omasta puolestani toivon, että joko Minnesota tai Dallas varaisi Laurin. Ne olisivat hänelle sopivia paikkoja. Lopulta sillä ei ole mitään väliä, mikä Laurin sija on. Pääasia on, että hän pääsisi hyvään organisaatioon ja seuraan. Laurilla on pelkästään hyviä vaihtoehtoja. Hän pelasi huippukauden yliopistossa ja sai varmasti enemmän vastuuta kuin moni aluksi uskoi, Eezy Basket -katukoristapahtuman kummina toimiva Koponen kirjoittaa Ylen sivujen blogissaan.

Philadelphia 76ers varasi Koposen vuonna 2007, mutta hänet vaihdettiin heti Portlandiin.

– Itse olin NBA:n varaustilaisuudessa vuonna 2007, kun minut varattiin. Muistan sen hyvin ja se oli jännittävää aikaa. Olin siinä mielessä eri tilanteessa kuin Lauri, etten tiennyt varmasti varataanko minua ja koska. Kaikki kuhina käydään siinä taustalla eikä pelaaja tiedä mitä on meneillään. Seurat soittelevat koko ajan ja miettivät eri optioita ja suunnitelmia. Istuimme agenttini vieressä ja hän oli koko ajan puhelimessa. Sitten joissain vaiheessa sain tietää, että Philadelphia varaa minut, mutta siirryn Portlandiin. Hieman myöhemmin Philadelphia kuulutti sitten nimeni, mutta mikään ei ole ikinä varmaa. Jengit lupaavat asioita, mutta ne saattavat vielä muuttua hyvinkin nopeasti, Koponen muistelee omaa varaustilaisuuttaan.

– Tällä hetkellähän Dallas omistaa pelaajaoikeuteni ja se olisi myös hyvä paikka Laurille. Hän voisi olla siinä Dirk Nowitzkin opissa pari vuottae nnen kuin hän lopettaa ja ottaa sitten hänen paikkansa. Ehkä pelaisimme Laurin kanssa tulevaisuudessa yhdessä Dallasissa? Se ei olisi yhtään huono vaihtoehto, Koponen heittää.

Koposen blogi on luettavissa kokonaisuudessaan Yle Urheilun sivuilta.