Suomen koripallomaajoukkue aloitti maanantaina valmistautumisen kohti elokuun lopun EM-kilpailuja. Sasu Salin palasi Susijengin harjoituksiin keskiviikkona vietettyään alkuviikkonsa Malagan helteessä.

– Kävin uuden seurani lääkärintarkastuksessa ja allekirjoittamassa virallisen pelaajasopimukseni. Malaga on asteen kovempi seura kuin CB Gran Canaria ja on kiva päästä taas Euroliigaan muutaman vuoden tauon jälkeen, MaSu-Basketin kasvatti kuittasi lyhyen Espanjan visiittinsä Koripalloliiton sivuilla.

Susijengin EM-kisoihin valmistava leiritys pyörähti käyntiin maanantaina, ja kesän ensimmäinen maaottelu luuraa jo nurkan takana, kun joukkue kohtaa Latvian Tampereen Hakametsässä lauantaina 29.7.

– Tässä vaiheessa kesää yhteispelissähän on vielä vähän hakemista, mutta sieltä se pikku hiljaa tulee. Kun pääsee vähän veistelemään vitsejä ja ottamaan tuntumaa, niin mehän päästään täyteen kuntoon alta aikayksikön.

Salin on kuulunut Susijengin avainpelaajistoon kaikkina tämän vuosikymmenen arvokisoissa: vuosien 2011, 2013 ja 2015 EM-kisoissa sekä vuoden 2014 MM-kisoissa. Susijengin fani-ilmiö on vuosien saatossa kasvanut kasvamistaan, ja Salin näkee White vs. Blue -ottelun erinomaisena mahdollisuutena viritellä tunnelmaa yhdessä fanien kanssa ennen historiallisia EM-kotikisoja.

– Kiva, että saamme järjestää ”kuudennelle pelaajalle” tällaisen tapahtuman. Katsotaan, mitä kaikkea mukavaa saadaan aikaiseksi.

Susijengi aloittaa EM-kisansa 31.8. iltaottelulla Ranskaa vastaan. Helsingissä pelattavassa EM-alkulohko A:ssa pelaavat Suomen lisäksi Ranska, Puola, Slovenia, Kreikka ja Islanti.

Susijengi pelaa kesällä 2017 kaksi valmistavaa maaottelua Suomessa. Lauantaina 29.7. Susijengi kohtaa Tampereella Latvian, ja perjantaina 25.8. joukkue kohtaa Hartwall Areenan EM-kenraalissa Venäjän.