Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue avasi B-divisioonan EM-kisansa voittamalla Luxemburgin 59-54 (30-27). Luxemburg karkasi kolmannella neljänneksellä 45-39-johtoon, mutta Sudenpennut hoiti voiton kotiin viemällä päätösneljänneksen 20-9.

Suomalaiset nousivat johtoon takaa-ajoasemasta reilu kolme minuuttia ennen loppusummeria ja kaksikko Elina Arike ja Lotta-Maj Lahtinen tekivät tarvittavat pisteet, jotta voitto kirjattiin Sudenpentujen nimiin.

– Hankala matsi. Se ei ollut meiltä paras mahdollinen puolustuspeli, emme saaneet selviä stoppeja ja levypalloa, mistä oltaisiin päästy juoksemaan ylivoimatilanteisiin. Jäimme enemmän 5-5-tilanteisiin kuin oltaisiin haluttu, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Luxemburg säkitti korin alle läpi ottelun ja keskittyi vahvasti Lahtisen (13/7/5 syöttöä/3 riistoa) ja Sara Bejedin (6/5) pysäyttämiseen. Kaksinumeroisille pistelukemille Lahtisen lisäksi ylsivät Anna Kahelin (11/3/3 riistoa) ja Arike (13/6) ennen virhetilinsä täyttymistä.

– Luxemburg hankaloitti puolustuksellaan meidän tekemistä. Meillä ei hirveästi ole kokemusta vastaavaa vastaan, joten tämä on arvokasta oppia tulevaisuutta ajattelen, Oja kertoi.

Suomi kohtaa lauantaina EM-kisojen toisessa ottelussaan Portugalin.

Ottelutilastot