Tampereen Pyrinnön ja Helsinki Seagullsin välinen välieräsarja on edennyt viidenteen otteluun. Sarjan ollessa tasan 2-2, edessä on vielä vähintään kaksi kohtaamista. Game 5 pelataan sunnuntaina 17:00 Pyynikillä ja kuudes kohtaaminen tiistaina 18:30 Kisahallissa.

Välieräsarjassa joukkueet ovat esiintyneet omalla kotiparketillaan dominoivasti. Molemmat joukkueet ovat hoitaneet pelit kotonaan, joten vierasvoittoja sarjassa ei ole toistaiseksi todistettu. Sunnuntain otteluun lähdettäessä Pyrintö on voittanut edelliset 12. peliään Pyynikillä.

– Paluu kotikentälle sarjan kannalta äärimmäisen merkittävässä ottelussa. Emme pystyneet parhaimpaamme vieraskentällä, mutta olimme silti pelaamassa voitosta viimeisellä neljänneksellä. Usko omaan tekemiseen on edelleen kova. Sarjan tässä vaiheessa pienet asiat ratkaisevat paljon ja keskittymisen rooli korostuu niin toteutuksessa kuin myös huolellisuudessakin. Väsymys alkaa näytellä myös omaa osaansa ja siksi kotikatsomon tuki on äärimmäisen tärkeää, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen toteaa seuran sivuilla.

Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas toivoo omiltaan parempaa.

– Pelit tasan ja palataan Pyynikille. Olemme vieraissa olleet luvalla sanoen huonoja ja antaneet kaikki asiat Pyrinnölle liian helpolla. Lähdemme parantamaan 4. pelistä ja pelaamaan parhaan pelimme sarjassa tärkeässä 5. pelissä.