Espanjan ACB-liigassa nähtiin lyhyen ajan sisään jo toinen suomalaiskohtaaminen, kun Jamar Wilsonin Estudiantes isännöi Sasu Salinin Gran Canariaa. Salin pääsi paukuttelemaan henkseleitä voitto-ottelun jälkeen.

Gran Canaria vieraili Madridissa Estudiantesin vieraana ja nappasi 86-78 (41-42)-voiton. Salin pelasi ottelussa reilut 24 minuuttia ja tilastoi sinä aikana seitsemän pistettä sekä komeat kahdeksan levypalloa ollen ottelun levypallokuningas. Wilson heitti kuusi pistettä ja tilastoi lisäksi kolme levypalloa ja kaksi syöttöä.

– Oli hienoa pelata Sasua vastaan. Mielestäni meillä oli mahdollisuudet voittoon, mutta Gran Canaria oli erittäin terävä ja rankaisi meitä jokaisesta virheestä, Wilson pohti Koripalloliiton tiedotteessa.

Gran Canaria on voittanut puolet kymmenestä ottelustaan ja Estudiantesilla on kolme voittoa yhdeksästä pelistä.
Ottelutilastot

Ranskan ProA:ssa Shawn Huffin Le Portel pisti tiukasti kampoihin puhtaalla pelillä kautensa aloittaneelle Monacolle, mutta joutui lopulta kotikentällään taipumaan 62-66 (41-39). Huff tilastoi yhdeksässä minuutissa kaksi levypalloa ja yhden syötön.

Kotilla alaraajavamma

Tuukka Kotti parantelee alaraajavammaa muutaman viikon ajan ja hänen poissaolonsa näkyi heti, kun Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins koki 65-71 (38-32)-tappion White Wings Hanaulle. Tappiosta huolimatta Crailsheim säilytti asemansa sarjan kolmosena.

Anton Mirolybovin Uni-Riesen Leipzig koki kirvelevän 85-86 (42-39)-tappion Elhingenille. Leipzig putosi tappion myötä ProB-sarjan eteläisen lohkon viimeiseksi.

Voittoja Turkissa ja Kreikassa

Anton Odabasin edustama Trabzonspor otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kukistettuaan kotikentällään Tofasin 86-80 (45-38). Odabasi käväisi kentällä 21 sekunnin ajan. Trabzonspor on voittanut kahdeksasta pelistään nyt kolme.

Roope Ahonen pääsi Rhodoksella tuulettamaan voittoa, kun Kolossos voitti kotikentällään Kymin 64-54 (36-34). Ahonen tilastoi 15 minuutin aikana yhden pisteen ja kolme korisyöttöä. Voitolla Kolossos nousi sarjassa kuudenneksi.