Petteri Koponen nousi Barcelonan ratkaisuhahmoksi perjantain Euroliigan ottelussa Darussafakaa vastaan. Koponen ratkaisi koreillaan Barcelonalle tärkeän voiton.

Koponen oli pitkään pisteittä, mutta nousi loppuhetkillä isoon rooliin. Ensin Koponen heitti tärkeän kolmosen kaksi minuuttia ennen loppua, jonka jälkeen hän pääsi vapaaheittoviivalle 24 sekuntia ennen loppua, kun Barcelonalla oli pisteen johto. Koponen upotti molemmat heitot varmasti sisään, mutta Darussafaka kavensi eron pisteeseen, kunnes Koponen pääsi jälleen vapaaheittoviivalle yhdeksän sekuntia myöhemmin tehden taas takuuvarmaa työtä. Lopulta Barcelona otti ottelussa 81-77 (35-40)-voiton.

– Tärkeä voitto ja itsekin sain pari koria tärkeään paikkaan, Koponen pohti Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Koponen tilastoi ottelussa 19,5 minuutissa yhdeksän pistettä, kolme levypalloa ja kolme korisyöttöä. Kaikki pisteet tulivat viimeisen 5,5-minuuttisen aikana, jolloin ottelua ratkottiin. Euroliiga on nyt puolessavälissä. Barcelona on voittanut seitsemän ottelua ja hävinnyt kahdeksan. Se on sarjassa kymmenentenä pudotuspelirajan tuntumassa. Sarjan piikkipaikkaa pitää hallussaan Moskovan TsSKA, joka on voittanut 12 peliä.

Espanjan ACB-liigassa Sasu Salinin Gran Canaria jatkoi hyviä otteitaan, kun se voitti kotikentällään Joventut Badalonan 98-80 (47-41). Salinille kertyi ottelussa 17 peliminuuttia, mutta hän jäi ottelussa pisteittä. Salinin molemmat kolmen pisteen heittoyritykset sekä vapaaheitot livahtivat tällä kertaa ohi. Tilastoihin merkattiin kuitenkin yksi levypallo, kaksi syöttöä ja yksi riisto. Gran Canarialle voitto oli neljäs peräkkäinen ja se nousi sarjassa jo kuudenneksi.

Lievästä alaraajavammasta kärsivä Jamar Wilson joutui katsomaan sivusta, kun Estudiantes koki neljännen peräkkäisen tappionsa. Estudiantes kaatui Murcian vieraana 91-100 (47-42). Estudiantes lähtee uuteen vuoteen sarjataulukon sijalta 14.

Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners nappasi ison voiton Saksan Bundesliigassa kukistaessaan Tübingenin vieraskentällä 83-81 (41-28). Ottelu ratkesi Skylinersin AJ Englishin kolmen pisteen heittoon summerin soidessa. Voitto oli Skylinersille kauden kuudes ja samalla se nousi sarjassa kymmenenneksi.