Lauri Markkasen 16 pistettä ja 13 levypalloa johdattivat Arizonan yliopiston kolmanteentoista peräkkäiseen voittoon Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa. Miesten yliopistokoripallossa vedossa torstain ja perjantain välisenä yönä olivat myös Alex Murphy sekä Joonas Tahvanainen.

Arizona oli kuuden pisteen johtoasemassa puoliajalla, mutta Washington State nousi ripeällä 6-0-runilla tasoihin ja pysyi kannoilla valtaosan toisesta puoliajasta. Seitsemän minuuttia ennen loppusummeria Arizona kuitenkin nappasi tahtipuikon, voittaen lopulta selkeästi 62-79 (33-39).

Markkanen oli jälleen tarkka kaaren takaa heittäen neljä kolmosta sisään seitsemästä yrityksestä. 16 pisteen ja 13 levypallon lisäksi Markkanen riisti kerran 31 minuutissa.

Arizonan yliopisto (19 voittoa, 2 tappiota) porskuttaa tällä hetkellä 13 ottelun voittoputkessa. Pac-12-konferenssissa Arizona on ollut voittamaton kahdeksassa pelissä.

Katso ottelun huippuhetket yläpuolen videosta.

Alex Murphyn Northeastern hävisi niukasti 51-49 (24-22) Elonnin yliopistolle kotikentällään. Kellon tikittäessä kohti nollaa Northeasternin T.J. Williams sai mahdollisuuden tasoittaa peli jatkoajalle, mutta lay-up kolahti rautojen kautta ulos.

Murphy tehtaili tuplatuplan 11 pistettä, 10 levypalloa, 2 syöttöä ja 2 torjuntaa 38 minuutissa, vaikka monipuolisen Murphyn heittojyvä ei ollut kohdillaan (3p 3/10, 2p 1/4). Murphyn tuplatupla oli hänen yliopistouransa ensimmäinen.

Myös Joonas Tahvanaisen Utah Valley joutui tyytymään tappioon, kun Brandon Randolphin tasoittava kolmonen jäi vajaaksi ja CSU Bakersfield voitti 65-68 (36-41). Tahvanainen (8/0) käytti ansaitsemansa 13 peliminuuttia hyvin upottaen kaksi kolmosta ja yhden kakkosen.

Remu Raitasen San Francisco hävisi Saint Mary’s -yliopistolle 46-66 (30-30). Raitanen pelasi 20 minuuttia hakien yhden levypallon, mutta jääden pisteittä.

Fiifi Aidoon Grand Canyon nousi 59-61 (28-22) -voittoon Seattlen yliopistoa vastaan. Aidoo jäi pisteittä kolmessa minuutissa.