Lauri Markkasen Arizonan yliopisto venytti voittoputkensa Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa jo viiteentoista päihittämällä Oregon Staten vieraissa 71-54 (27-29). Myös Remu Raitasen San Franciscon yliopisto ylsi voittoon Pepperdinestä.

Oivalla 50% tarkkuudella ensimmäisen puoliajan heittänyt Oregon State johti kahdella pisteellä puoliajalla, mutta koko kaudella 20 ottelua voittanut ja vain kaksi hävinnyt Arizona ratkaisi voiton puoliajan jälkeen. Arizonan 23-2-runi toisella puoliajalla vei vieraat 55-36-johtoon, eikä ”Wildcats” enää katsonut taakseen. Arizonan puolustus piti Oregon Staten pisteettömänä melkein kuuden minuutin ajan.

Oregon Staten erikoisvartioinnissa ollut Markkanen jäi totuttua pienempiin teholukemiin. Markkanen tehtaili 8 pistettä, 9 levypalloa, 2 syöttöä ja yhden riiston 28 minuutissa.

Yle Areena näyttää Markkasen ja Arizonan loppukauden ottelut. Lähetykset alkoivat jo viime yönä 3. helmikuuta ja jatkuvat maaliskuun kuuluisaan ”March Madnessiin” asti.

Remu Raitasen San Franciscon yliopistolla kesti reilu 10 minuuttia napata kaksinumeroinen johto, jota se ei enää luovuttanut Pepperdineä vastaan. San Francisco voitti selkein numeroin 56-77 (21-41).

Erinomaista tulokaskautta pelaava Raitanen viihtyi parketilla 19 minuuttia heittäen 6 pistettä, kahmien 3 levypalloa, jakaen yhden syötön ja riistäen kerran.

Alex Murphyn Northeastern hävisi vieraskentällä William & Maryn yliopistolle 69-94 (38-49). Murphy heitti 13 pistettä, haki 2 levypalloa ja torjui kerran 31 peliminuutissa.