Susijengi aloitti sunnuntaisen Puola-pelin vahvasti ja karkasi parhaimmillaan jo 14 pisteen johtoon. Siinä vaiheessa harva osasi ennakoida millainen trilleri ottelusta lopulta muodostuu.

Suomi oli raatanut ensin jatkoajan Ranskaa vastaan sekä välipäivän jälkeen jännittävän ottelun Sloveniaa vastaan. Joukkueelta löytyi vielä energiavarastosta tarpeeksi bensaa Puolan lyömiseen kahden jatkoajan jälkeen, vaikka Puolalla oli muun muassa kuusi tuntia enemmän lepoaikaa edellispelinsä jälkeen.

– Hyvin jaksaa. Siinä, kun pelimme alkoi hajota, niin siinä alkoi tuntua vähän raskaalta. Mitä pidemmälle peli meni, niin ei väsyttänyt enää yhtään. Nyt on kyllä aika painavat jalat, peräti 43 minuuttia ottelussa urakoinut Sasu Salin heitti ottelun jälkeen.

Suomi näytti jo seilaavan selvään voittoon ensimmäisellä puoliajalla. Hyökkäyspeli jauhoi tehokkaasti ja puolustuspeli piti Puolan pihdeissä. Ero repesi jo 14 pisteeseen ja yleisö alkoi ottaa hieman takanojaa ja nauttimaan näytöksestä. Sitten Suomen peli meni kuitenkin lukkoon ja Puola alkoi kiriä eroa umpeen ja repäisi toisen neljänneksen loppuun 12-0-jakson.

– Meillä oli puolustuksessa ihan turhia nukahtamisia toisella neljänneksellä. Olisimme varmaan voittaneet pelin puoliaikaan mennessä, jos olisimme tehneet mitä me yleensä teemme. Nyt päästimme Puolan ihan turhaan takaisin peliin. Sitten siinä alkoi jopa sellainen pieni epätoivo ja pallo poltteli ja muuta.

Salinin mukaan syy heikkoon vaiheeseen löytyi enemmän pään välistä kuin jaloista, vaikka Slovenia-ottelu painoi vielä kintereissä.

– En usko, että bensa loppui, mutta tuli sellainen hyvänolontunne. Kyllä se varmaan hieman vaikutti, mutta onneksi kaivoimme energian vielä puoliajan jälkeen. Ja Lauri on aika kova jätkä, Salin heitti.

Suomi on ennenkin pelannut huikeita jännitysnäytelmiä eikä edellisestä jatkoaikavoitostakaan ole kuin pari päivää aikaa. Venäjää vastaan otettu jatkoaikavoitto Koperissa on varmasti piirtynyt korisfanien takaraivoon, mutta Salin nosti Puola-voiton vielä ainutlaatuisemmaksi.

– En usko, että on vastaavanlaisia, että on 40 sekuntia jäljellä ja olemme häviöllä viisi pistettä ja sieltä vielä noustaan. Siinä on yleensä aika moni jengi lyöty.

Maanantaina Susijengi saa hieman hengähtää, kun joukkueella on lepopäivä. Salinin mukaan pieni huili tulee tarpeeseen.

– Tulee kyllä. Aika tiivistä. Pitkä peli ja on raskasta pelata kaksi peliä nopeasti putkeen. Nyt levätään hetki ja sitten taas mennään.

Suomi kohtaa seuraavaksi tiistaina Kreikan.

Salttu Forsström