Lauri Markkanen teki komean debyytin viime yönä NBA:ssa ja pelasi mainion pelin Chicago Bullsin tappiosta huolimatta.

Markkanen juoksi kentälle Chicago Bullsin avausviisikon miehenä ja hän oli ensimmäinen Bullsin tulokaspelaaja, joka oli aloitusviisikossa sitten Derrick Rosen vuonna 2008. Alussa otteissa oli havaittavissa pienoista hermostuneisuutta, kun pari ensimmäistä heittoyritystä menivät ohi ja hänelle tuli myös menetys, josta Toronto rankaisi. Markkanen avasi pistetilinsä, kun reilu kahdeksan minuuttia oli pelattu upottaen sisään pitkän kakkosen. Chicago pysyi hyvin ennakkosuosikki Toronton kyydissä, kun avausviisikot olivat kentällä. Kun vaihtomiehet astuivat kehiin, Chicagon materiaalin kapeus tuli rankalla tavalla esille, kun Toronto repäisi toisen neljänneksen alkuun yli 20 pisteen johdon. Toronto vei toisen neljänneksen peräti 33-14 ja sitä myöten ottelu oli voiton suhteen taputeltu.

Kolmannen neljänneksen alkuun Markkanen kokosi nopeassa tahdissa viisi pistettä nostamalla ensin oman ohiheittonsa sisään ja heti perään sukittamalla kolmosen pussiin. Hetkeä myöhemmin häntä rikottiin kolmen pisteen heitossa ja hän teki tarkkaa työtä upottamalla kaikki kolme sisään ja lisäsi pistetiliään kolmannella neljänneksellä myös yhdellä and-onella. Päätösneljänneksellä Markkanen upotti vielä yhden kolmosen nostaen pistesaldonsa 17 ja lisäksi hän tilastoi kahdeksan levypalloa ja yhden torjunnan. Peliaikaa hänelle kertyi hienosti 33 minuuttia. Hän oli Robin Lopezin jälkeen (18/8) toiseksi paras pistemies. Toronto voitti ottelun lopulta 117-100.

Yön muissa otteluissa Oklahoma City voitti New Yorkin. Russell Westbrook (21/10/16) kirjautti heti tripla-tuplan ja Paul George (28/6) debytoi vahvasti uudessa seurassa. New Yorkilta Kristaps Porzingis (31/12) oli pitelemätön. Clippers juhli Los Angelesin herruutta voittamalla Lakersin selvästi Blake Griffinin (29/12) ja DeAndre Jordanin (14/24) johdolla.

NBA:n viime yön tulokset:
Toronto-Chicago 100-117
Oklahoma City-New York 105-84
Lakers-Clippers 92-108