Philadelphia 76ersin sentteri Joel Embiid oli verrattomassa lyönnissä keskiviikon ja torstain välisen yön NBA-kierroksella. Embiid oli kentällä 34 minuuttia, jonka aikana hän heitti tolkuttomat 46 pistettä ja kahmi 15 levypalloa.

Näiden lisäksi 213-senttiselle kamerunilaiselle merkittiin seitsemän syöttöä ja seitsemän blokkia. Kukaan NBA:n historiassa ei ole aiemmin kyennyt vastaaviin tehoihin. Philadelphia voitti vieraissa Los Angeles Lakersin 115-109.

Embiid pelaa maailman parhaassa koripallosarjassa kolmatta kauttaan, mutta loukkaantumisten vuoksi pelejä on kertynyt tilille vasta 42.

Yli 40 pistettä, 7 syöttöä ja 7 torjuntaa yhdessä ottelussa on edellisen kerran tehnyt Julius Erving vuonna 1982 – myös 76ersin riveissä. Legendan tehot tuolloin Detroit Pistonsia vastaan olivat 44 pistettä, 7 syöttöä ja 8 torjuntaa.

Embiidin superillan varjoon jäi huipputulokas Ben Simmons, joka jäi yhden levypallon päähän tripla-tuplasta tehden tehot 18/9/10.

– Olen saanut kuntoani taas hilattua vähän ylöspäin. Sanoisin olevani 69-prosenttisessa pelikunnossa, Embiid nauratti toimittajia pelin jälkeen.

Lähde: Yle Urheilu