Ensimmäisen tappionsa kahdeksaan otteluun Boston Celticsiä vastaan kokenut Golden State Warriors aloittaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 02:30 Suomen aikaa neljän ottelun vieraskiertueen. Ottelu on Ruudun suora TV-ottelu, jossa lännen kakkonen kohtaa idän viidentenä olevan Philadelphia 76ersin.

Kohtaaminen on joukkueiden välillä runkosarjassa toinen ja samalla viimeinen. Warriors kaatoi Philadelphian viikko sitten sunnuntaina 21 pisteen erolla kotikentällä Oaklandissa. Historia on muutenkin vierasjoukkueen puolella; Golden State on voittanut joukkueiden viimeisestä yhdeksästä keskinäisestä ottelusta jokaisen.

Kotijoukkue hakee ottelusta kolmatta perättäistä voittoaan ja sen tähtipelaajat ovat kiehuvan kuumassa vireessä. Sentteri Joel Embiid rikkoi edellisessä ottelussa Los Angeles Lakersia vastaan NBA-ennätyksen tekemällä tehot 40/15/7, joiden lisäksi hän nappasi seitsemän blokkia. Vastaavaan hurjasteluun yhdessä ottelussa ei ole kyennyt liigan historiassa kukaan. Jopa Golden Staten tasoisella joukkueelle tulee olemaan täysi työ Embiidin kuriin laittamisessa.

Pimennät Joel Embiidin, mutta unohda Ben Simmonsin vapaaksi – tuho on taattu. Simmons antaa 7,7 koriin johtavaa syöttöä ottelua kohden, mikä on joukkueesta eniten. 76ers kiittää varausvuoro-onneaan vielä pitkään. Australialainen oli kesän 2016 draftin ykkösvaraus ja on osoittanut olevansa valmis – ei pelkästään pelaamaan – vaan tekemään myös tulosta ja kantamaan siitä vastuuta maailman kovimmassa koripallosarjassa.

Golden State luottaa, kuten aina, materiaalinsa leveyteen. Kevin Durant, Stephen Curry, Draymond Green, Klay Thompson ja Zaza Pachulia on avausviisikko, jonka veroista ei löydy muilta NBA-joukkueilta. Durant ja Curry ovat maailman terävintä kärkeä joka puolella kenttää, ja usein vastustajan pimentäessä heidät, Green ja Thompson kantavat vastuun kiitettävästi.

Warriorsin pitkä voittoputki katkesi vielä hurjemmassa vireessä olevan Boston Celticsin vieraana ja Stephen Curry ennakoi joukkueiden kohtaavan todennäköisesti tulevissa finaaleissa. Ilmaiseksi ei Warriors tule saamaan kuitenkaan Wells Fargo Centeristäkään mitään. 76ersissa itseluottamus on monilla pelaajilla tällä hetkellä tapissa, mutta varmasta peruspelaamisen tasosta huolimatta, Warriorsista ei voida varmaksi sanoa tällä hetkellä samaa. Tässä piileekin Philadelphian ja Joel Embiidin sekä Ben Simmonsin mahdollisuus.

Ennakoidut avausviisikot:
Warriors: Kevin Durant, Stephen Curry, Draymond Green, Klay Thompson, Zaza Pachulia
76ers: Ben Simmons, J.J. Redick, Robert Covington, Dario Saric, Joel Embiid

Joukkueiden tilastokärjet (kaikki tilastot ottelua kohden)
Warriors
Pisteet: Kevin Durant 24,8
Levypallot: Draymond Green 7,7
Syötöt: Stephen Curry 6,6

76ers
Pisteet: Joel Embiid 23
Levypallot: Joel Embiid 11,2
Syötöt: Ben Simmons 7,7