Chicago Bulls käyttää Susijengin oppeja – ”Yksinomaan Lauria ajatellen”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Chicago Bulls on päävalmentaja Fred Hoibergin johdolla rakentanut hyökkäyspelinsä paljon Lauri Markkasen varan.

Vuosi sitten Chicago Bulls oli täysin erilainen joukkue kuin nyt loppusuoralleen kääntyvällä kaudella. Meritoituneet veteraanipelaajat Jimmy Butler, Rajon Rondo ja Dwyane Wade johtivat staattista puolen kentän hyökkäystä, ja joukkue oli kaukoheittovoimaltaan liigan huonoimpia.

Rondo ja Wade vaihtoivat maisemaa viime kesänä samalla, kun Butlerin vaihto Markkaseen, Zach LaVineen ja Kris Dunniin teki Bullsista kertaheitolla nuoremman, atleettisemman ja kaukoheittovoimaisemman. Hoiberg on saanut ensimmäistä kertaa valmennettavakseen joukkueen, jolla hän voi potentiaalisesti toteuttaa nykyaikaista ”Hoiball”-filosofiaansa: lue peliä ja reagoi, puolusta kovaa ja juokse, luo tilaa ympyröimällä pick and roll -pelaajat heittäjillä.

– Meillä on arviolta 25 settipeliä, jotka on piirretty nimenomaisesti Lauria varten, Hoiberg paljastaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Erityisesti aikalisältä palatessamme yritämme saada hyökkäyksemme rullaamaan pelaamalla Laurille pallon. Olen katsonut paljon Dallas Mavericksin Dirk Nowitzkille juoksemia settejä ja piirtänyt niiden perusteella ”Dirk”-nimisen hyökkäyksen, joka päättyy Laurin hyppyheittoon.

Hoibergin mukaan NBA:n hyökkäyspelissä vallitsevat lainalaisuudet ovat hyvin tarkoin määriteltyjä. Itse hyökkäysfilosofia on helppoa: tarkoitus on saada joukkueen parhaat hyökkäyspään pelaajat mahdollisimman hyviin asemiin ja mitä useampi rankaisuvalmis yksilö joukkueessa on, sen vaarallisempi joukkue on – tästä esimerkkeinä vaikkapa Golden State Warriors tai Houston Rockets.

On valmennusjohdon tehtävä saada hyvä pelaaja sijoitettua mahdollisimman edulliseen asemaan hyökkäyksessä. Mitä parempaan paikkaan ja oikeammassa tilanteessa tämä pelaaja saa pallon, sen paremmin joukkuehyökkäys toteutuu. Ja päättyvällä kaudella Bullsin hyökkäyspeli on löytänyt virtansa nimenomaan Markkasen vahvuuksista.

– Pidämme tarkoin silmällä pelejä, joita Dallas piirtää Dirk Nowitzkille ja New York Kristaps Porzingisille ja sovellamme niitä omalla tavallamme Laurin kohdalla. Otin jopa pari Susijengin peliä viime kesältä hyökkäykseemme yksinomaan Lauria ajatellen, Hoiberg jatkaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!