Ruudun ensi yön TV-ottelussa nähdään kahden NBA-jättiläisen mielenkiintoinen kohtaaminen, kun LeBron Jamesin Cleveland Cavaliers isännöi Anthony Davisin New Orleans Pelicansia.

Kentällä nähdään kaksi liigan kovakuntoisimpiin pelaajiin lukeutuvaa tähteä. James on tapansa mukaan kiristänyt vauhtiaan kevään edetessä ja on tällä hetkellä parhaimmillaan täysin dominoiva. Davis vastaavasti pystyy parhaana päivänä kantamaan joukkueensa voittoon lähes yksistään.

James ohittanee ensi yönä Michael Jordanin vähintään kymmenen pisteen peräkkäisissä peleissä ja ottaa jälleen kerran uuden NBA-ennätyksen nimiinsä. James on pelannut yhteensä uskomattomat 866 ottelua peräkkäin, joissa hän on tehnyt vähintään 10 pistettä. James on muutenkin ollut viime aikoina mies, jolla on selvä agenda. Helmikuussa hän tilastoi ensimmäistä kertaa urallaan tripla-tupla keskiarvot (27,0 pistettä, 10,5 levypalloa ja 10,5 syöttöä) eikä hänen maaliskuunsa ole ollut juuri heikompi (31,2/9,6/9,4). 33-vuotiaana James pelaa kokonaisvaltaisesti ehkä 15-vuotisen NBA-uransa parasta koripalloa, joka tuntuu jokseenkin uskomattomalta. Hän on pystynyt vuosien saatossa sopeutumaan pelin muutoksiin ja on ollut monella tapaa myös itse muuttamassa peliä.

25-vuotias Davis on NBA:n tulevaisuuden nimiä. Toki hän on jo nyt koko sarjan parhaita pelaajia josta hyvänä osoituksena se, että hän on James Hardenin jälkeen kakkosena NBA:n keskimääräisissä pisteissä (28,3) ja viidentenä levypalloissa (11,1). Sekä James että Davis ovat vahvasti mukana jälkeen MVP-keskusteluissa, mutta tällä kaudella lienee Hardenin vuoro.

Davis on noussut erityisen isoon rooliin sen jälkeen, kun DeMarcus Cousins loukkasi akillesjänteensä vuoden alussa. Moni oli valmis kuoppaamaan New Orleansin pudotuspelihaaveet siinä, mutta Davis otti joukkueen reppuselkään ja New Orleans on tasaisessa läntisessä konferenssissa kuudentena. Yksi voitto saattaa nostaa sen kuitenkin jo neljänneksi tai tappio pudottaa sen kahdeksanneksi. Marginaalit ovat läntisessä konferenssissa äärimmäisen pienet.

Cleveland on jo paikkansa pudotuspeleissä varmistanut ja taistelee lähinnä lopullisesta sijoituksesta. Se on tällä hetkellä kolmantena eikä tule saamaan Bostonia tai Torontoa enää kiinni. Indiana ja Philadelphia kyttäävät kuitenkin puolikkaan voiton päässä, joten Cleveland joutuu vielä punnertamaan varmistaakseen kotiedun ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Sen pelit ovat sujuneet hieman ailahtelevasti sen jälkeen, kun joukkue pistettiin kokonaan uusiksi siirtoikkunan viime hetkillä. Parhaimmillaan se näyttää joukkueelta, joka pystyy haastamaan läntisen konferenssin kärkijoukkueet Houstonin ja Golden Staten, mutta huonoimmillaan sille saattaa tehdä tiukkaa ketä vastaan tahansa.

Suora lähetys ottelusta alkaa kello 3.00.