NBA:n runkosarja saatiin päätökseen ja edessä siintävät pudotuspelit. On aika katsoa hieman runkosarjaa.

Flopit:

  1. Itäisen konferenssin tylsyys

On selkeä fakta, että itäinen konferenssin on lohkoista heikompi. Washington pääsi viimeisenä joukkueen pudotuspeleihin 43 voitolla, kun taas läntisessä Denver jäi pudotuspelien ulkopuolelle 46 voitolla. Itäisen konferenssin pudotuspelijoukkueet olivat myös pitkään selvillä jo ennen runkosarjan päätöskierroksia. Itäisestä ei löydy myöskään selkeää kandidaattia haastamaan läntisen konferenssin joukkuetta. Toronto oli konferenssin ykkönen, mutta sitä ei voi pitää todellisena mestarikandidaattina kuten ei myöskään Bostonia. LeBron James voi äityä jälleen hurjaan iskuun ja johdattaa Clevelandin finaaleihin, mutta edes Jamesin uroteot tuskin tuovat pystiä Clevelandiin tänä vuonna.

  1. Loukkaantumiset

NBA:ssa nähtiin tällä kaudella ennätysmäärä pahoja loukaantumisia. Trendi on ollut viime vuosina kasvava. Pelaajat usein unohtuvat yhtälössä, kun raha ja NBA:n tuote jylläävät. Pelaajat kärsivät, pelin taso kärsii ja koripallo kärsii. Pääasia, että rahakirstut täyttyvät. Eikä tilanteeseen ole luvassa muutosta lähiaikoina.

  1. Tankkaus

Tänä vuonna nähtiin jopa kaikkien aikojen tankkauskausi, kun yhteensä 8-9 joukkuetta yritti hävitä mahdollisimman paljon saadakseen mahdollisuuden saada hyvä varausnumero. Yhtenä syynä tähän on se, että ensi kaudella prosentit muuttuvat ja siten todennäköisyydet ykkösvarauksen ja top3-varauksen saamiseksi pienenevät. Toisaalta tankkaus toi myös jännitystä häntäpään taisteluun, vaikka se onkin vastoin kaikkia kilpaurheilun eettisiä periaatteita.

Topit:

  1. Läntisen konferenssin tasaisuus

Läntisen konferenssin kärkipaikka oli kahden kauppa, kun Houston ja Golden State dominoivat lohkoa. Heidän jälkeensä tilanne oli kuitenkin huippujännittävä. Viimeinen pudotuspelijoukkue ratkesi Minnesotan ja Denverin välisessä ottelussa ja kuin kirsikkana kakun päälle, niin peli venyi jatkoajalle. Sijoitukset konferenssin sisällä vaihtelivat jokaisen kierroksen jälkeen ja jännitys säilyi loppuun saakka.

  1. Houston Rockets

Houston Rockets pelasi seurahistoriansa parhaan kauden napatessaan yhteensä 65 voittoa. Joukkueen isolationiin ja hyviin heittäjiin perustuva hyökkäyspelaaminen on varsin mielenkiintoinen, kun joukkue on täynnä hyviä heittäjiä ja kaikilla on vihreä valo päällä. Lisäksi James Harden on eittämättä sarjan paras 1 vastaan 1 -pelaaja. Joukkueen menestyksen kulmakivenä oli kuitenkin parantunut puolustuspelaaminen. Mike D’Antonin joukkue osasi hyökätä myös viime kaudella, mutta puolustus oli välillä pahasti hakoteillä. Chris Paulin saapuminen Houstoniin oli iso asia joukkueen hyökkäyspelin lisäksi myös puolustuspelaamiselle. Onkin mielenkiintoista nähdä onko tämä vihdoin Houstonin vuosi.

  1. Lauri Markkanen

Suomalaisittain luonnollisesti Lauri Markkasen upea tulokaskausi oli selkeä kohokohta. Markkanen ylitti jopa yltiöpositiivisimmatkin odotukset ja nousi heti Chicagossa isoon rooliin. Markkasen kehitys kauden aikana oli häkellyttävää. Hänen puolustustaan ja levypallopelaamistaan vähäteltiin ennen kautta ja häntä pidettiin pelkästään heittäjänä. Markkanen osoitti pystyvänsä puolustamaan usean eri pelipaikan pelaajia, kamppailemaan fyysisesti isompien kanssa korin alla molemmissa päissä kenttää ja pystyi rankaisemaan vastustajia mistä ja miten tahansa. Markkasen kehitysmahdollisuudet ovat rajattomat ja on uskomatonta, että Suomella on oma NBA-tähti.