Lauri Markkanen missaa NBA:n alkukauden, kun hän loukkasi kyynärpäänsä harjoituksissa ja on sivussa arviolta seuraavat 6-8 viikkoa. Markkanen ei kuitenkaan jäänyt murehtimaan loukkaantumistaan, vaan katsoi jo eteenpäin.

Markkanen välttää leikkauksen, muttei voi käyttää oikeaa kättään harjoittelussa.

– Nyt voin treenata vasenta vähän, Markkanen totesi Chicago Bullsin sivuilla.

– On totta kai pettymys olla loukkaantuneena. Harjoituskausi on ollut pitkä ja olen tehnyt kovaa töitä ja olin valmis pelaamaan korista taas. En tiedä kuinka kauan tässä kestää, mutta olen kohta takaisin, Markkanen jatkaa.

Markkasen vamma sattui normaalissa pelitilanteessa harjoituksissa.

– Normaali koristilanne; meillä oli kasa jätkiä menossa levypallolle enkä tarkkaan tiedä mitä tapahtui, mutta tuntui siltä, että käteni jäi jumiin jonnekin. Tiedätkö tunteen, kun se jää jumiin jonnekin ja mietit ”Oi, tuo säikäytti minua”, mutta mitään ei tapahtunut? Siltä se tuntui, hieman kipeältä, Markkanen valotti loukkaantumiseen johtanutta tilannetta.

Tilanteen vakavuus selvisi vasta myöhemmin.

– Kun heräsin keskellä yötä, niin se meni pahempaan suuntaan ja perjantaina se oli huonommassa kunnossa kuin silloin, kun se tapahtui.

Markkanen katsoi kuitenkin positiivisesti eteenpäin.

– Tämä on pieni takaisku. Toivottavasti voin olla hieman parempi kuin olen nyt. Voin aina parantaa muita asioita. He sanoivat, että voin aloittaa kuntoutuksen heti, joten toivottavasti en menetä kuntoani. Aion tehdä töitä sen eteen joka päivä. Tiedän heittoni olevan tallella. En ole siitä huolissani, Markkanen mietti.