Komean merkkipaalun ylittänyt Susijengin tähti: ”Taistelu jatkuu”

© Kuva: fiba.com

Sadannen miesten maaottelunsa pelannut Sasu Salin oli Venäjää vastaan kärsityn jatkoaikatappion jäljiltä pettynyt mutta määrätietoinen.

Espoo Metro Areenan kotiyleisön maasta taivaisiin suitsuttanut Malmin roskisdyykkari vannoo Susijengin lähtevän Bosniaan määrätietoisena ja keskittyneenä.

– Yleisö antoi meille valtavan paljon virtaa taas. Monenlaisten katsomoiden edessä olen urallani pelannut, mutta meidän faneja parempia ei ole, suitsutti Salin Metro Areenan 6686-päistä kotikatsomoa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Harmi ettemme onnistuneet tällä kertaa palkitsemaan heitä voitolla, mutta taistelu jatkuu. Jokaisella kannattajalla niin koti- kuin vieraspeleissäkin on meille valtava merkitys.

Salin kiskoi susipaidan ylleen ensimmäistä kertaa kahdeksan vuotta sitten, elokuussa 2010, jolloin Susijengi oli vasta joukkueen sisäpiirissä käytetty lempinimi eikä nykyisestä fani-ilmiöstä ollut olemassa kuin nuppu.

Sadassa pelaamassaan A-maaottelussa Salin on nähnyt Susijengin kasvun pienen piirin seuraamasta rähinäryhmästä EM-kisaisännäksi, joka kerää kotiareenalleen täysiä tupia ottelu toisensa jälkeen.

– Mitä voin sanoa? Fanit ovat olleet uskomattomia koko tämän matkan. Suomalainen koripallo on kasvanut aivan mielettömästi tämän kahdeksan vuoden aikana, jatkaa Sasu.

Venäjä-tappion jälkeen MM-jatkokarsintaa on jäljellä vielä kolme elintärkeää ottelua. Susijengi matkustaa seuraavaksi Bosniaan, missä joukkue kohtaa isäntäjoukkue Bosnia & Hertsegovinan maanantai-iltana.

– Koko matka tähän asti on ollut hieno, mutta emme ole vielä näyttäneet kaikkeamme. Meillä on mahdollisuus saavuttaa vielä isoja asioita. Nyt jatketaan taistelua Bosniassa ja helmikuussa käydään Ranskan kimppuun kotiyleisön tuella.

Bosnia & Hertsegovina isännöi Susijengiä MM-karsintaottelussa maanantaina 3.12. klo 20.00 alkaen Suomen aikaa. Ottelu televisioidaan Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote