18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue avasi kesän komealla voitolla – ”Pelin sisällä pystyimme parantamaan”

© Kuva: fiba.com

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue avasi maaottelukesän Kisakallion Susi Training Centerissä Turkkia vastaan. Ottelu pysyi tasaisena päätösneljänneksen alkuun asti, mutta sen jälkeen kotijoukkue meni menojaan ja nappasi maukkaan 58-52-voiton.

Turkki aloitti ottelun pirteästi ja meni heti alkuminuuteilla 7-0-johtoon. Vierailijat johtivat avauskympillä parhaimmillaan yhdeksällä pisteellä, mutta Suomi onnistui hivuttautumaan tuntumaan heti toisen neljänneksen alkupuolella.

Puoliajalla Turkki johti 32-28, mutta heti toisen puoliajan alussa Suomi onnistui nousemaan aluksi rinnalle ja sitten ohi.

Joukkueen päävalmentaja Jussi Laakso oli tyytyväinen voittoon, mutta esitys jätti parannettavaa.

– Totta kai hieno fiilis, kun ensimmäinen maaottelu on takana ja se oli voitokas esitys. Myös henkilökohtaisesti itselle sillä on merkitystä, kun ensimmäistä kertaa toimin nuorten maajoukkueessa päävalmentaja, kommentoi Laakso Koripalloliiton tiedotteessa.

– Hommia on kuitenkin paljon edessä ja kehittävää löytyy rutkasti, vaikkakin on muistettava, että kyseessä oli ensimmäinen peli. Turkki oli isokokoinen ja fyysinen vastustaja, joka oli tehnyt kotiläksynsä hyvin. He tiesivät, miten meidän palloskriinipelaamista vastaan kannattaa puolustaa ja sen takia olimme alussa vaikeuksissa.

Turkki vei levypallot selvästi (56-36), mutta tästäkin huolimatta Suomi pystyi hakemaan susikesän avaustottelusta ensimmäisen voiton.

– Hyökkäyspäässä emme saaneet missään vaiheessa hommaa oikein auki. Pelin sisällä pystyimme parantamaan etenkin puolustuspeliämme merkittävästi, joka oli yksi voiton avaimista.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran jo torstaina Kisakalliossa kello 19.00. Tuplamaaotteluilla on Laakson mukaan tärkeä merkitys joukkueelle.

– Huomenna paneudumme omiin kehityskohteisiin sekä myös siihen, mitä vastustajalta voidaan ottaa pois. EM-kisoissa pelataan melkein samalla tahdilla, joten on hyvä, että pystymme toimintakulttuurisesti tottumaan siihen heti tässä vaiheessa kesää, Laakso avaa.

Suomen piste- ja levypalloykkönen oli Awak Kuier, joka nosti 15 pistettä, otti 13 levypalloa ja torjui kolmesti. Janette Aarnio säesti 12 pisteellä. Turkin pisteet jakaantuivat tasaisesti, kun peräti neljä pelaajaa oli jakamassa joukkueen parasta pistemäärä (7 pistettä).

Lähde: Koripalloliiton tiedote