18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueelle toinen komea voitto – ”Klaarattiin peli todella hienosti”

© Kuva: fiba.com

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen kahden valmistavan maaottelun viikossa juhlittiin toistamiseen voittoa, kun Sudenpennut venyi vakuuttavaan 90-73 (45-24) -voittoon Kisakallion Susi Training Centerissä.

Loistokkaan toisen puoliajan keskiviikkona pelannut Suomi jatkoi siitä, mihin jäi. Intensiivinen puolustus piti latvialaiset ahtaalla ja hyökkäyspäässä joukkue sai onnistumisia laajalta rintamalta. Latvia jäi pureskelemaan kynsiään ollen puoliajalla 21 pistettä takana.

EM- ja MM-kisoja myöten kolunnut Latvia pyristeli läpi toisen puoliajan, mutta ei missään vaiheessa onnistunut kirimään eroa alle kymmenen pisteen.

– Kun alla on selkeä voittoa ja puoliajalla johdetaan 21 pistettä, niin se on tietyllä tavalla inhimillistä, että voi jäädä hyvänolontunne päälle. Mutta ei siinä mitään, klaarattiin lopulta peli todella hienosti, Suomen päävalmentaja Jussi Laakso aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Käänsimme homman meidän eduksi hyvillä puolustuksilla sekä suhteellisen maltillisella ja järkevällä hyökkäyksellä.

Suomen kärkinimiin kuuluivat jälleen Awak Kuier (23/6/4 torjuntaa), Janette Aarnio (11/5/5 syöttöä) ja Saga Ukkonen (16/2). Kolmikon ohessa suureen rooliin nousi Meri Damoiseaux (13/6/7 syöttöä), joka oli komean tilastorivinsä lisäksi susipuolustuksen ruumiillistuma.

– Meri antoi kovat näytöt jatkoa varten. Hän onnistui hyökkäyspäässä, mutta tilastoissa ei näy, kuinka hän teki töitä puolustuspäässä. Hän aiheutti monta menetystä vastustajalle, vaikkei itse päässyt riistämään.

Latvian tehokaksikko oli Laura Meldere (22/5) sekä Paula Klescova (16/4/4 syöttöä/4 riistoa).

18-vuotiaat tytöt pelaavat seuraavan kerran PM-kisoissa 27.6.-1.7. B-divisioonan EM-kisat alkavat Suomella Makedoniassa jo poikkeuksellisen aikaisin 5.7.

– Vaikka voitimme nämä kaksi peliä reilulla piste-erolla, niin pitää muistaa, että Latvia ei ole missään nimessä huono joukkue. Heillä oli mukana parhaat kymmenen pelaajaa, jotka pelasivat viime kesänä MM-kisoissa. Nämä voitot antoivat varmasti itseluottamusta kaikille.

– Anti oli myös, että pääsimme näkemään, että mitä pitää viedä harjoitella ja käydä lävitse ennen PM-kisoja. Meillä on vähän erilainen aikataulu, niin käytämme PM-kisoja harjoitustapahtumana EM-kisoja varten.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!