18-vuotiaat tytöt juhlivat EM-kisojen voittoa – ”Ihan tajuttoman hyvä fiilis”

© Kuva: fiba.com

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue voitti toisena suomalaisena juniorimaajoukkueena B-divisioonan EM-kisat Skopjessa. Tiukassa loppuottelussa Sudenpennut onnistui nappaamaan kultamitalit kaulaansa voittamalla Kreikan 63-56 (35-20). Suomi ei hävinnyt yhtään ottelua koko turnauksessa.

Ensimmäisen puoliajalla Suomi teki pohjatyön, joka kantoi kolmannelle neljännekselle 18 pisteen johtoon asti. Sinnikäs Kreikka päätti olla luovuttamatta ja aloitti kirin, jolla kreikkalaiset pääsivät vielä pariin kertaan kolmen pisteen päähän päätösneljänneksellä.

Suomelta kuitenkin löytyi sankarittaria: Saga Ukkonen (9/2) nakutti kaksi tärkeää kolmosta tiukoissa paikoissa, Janette Aarnio löysi keinot rikkoa kreikkalaispuolustus ja lopulta Suomi piti Kreikan kintereillä tehden tarvittavan vapaaheittoviivalta.

– Ihan tajuttoman hyvä fiilis. Kun katsoin pari päivää joukkueita tässä turnauksessa, niin tuli sellainen olo, että olemme turnauksen paras joukkue ja meillä on mahdollisuus voittaa, jos onnistumme oikeilla hetkillä ja pystymme tekemään niitä asioita hyvin, joita olemme käyneet lävitse, Suomen päävalmentaja Jussi Laakso aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Upeata, miten pelaajat noudatti ja toteutti asioita, joita yhdessä sovimme. Se on suuren joukkueen merkki. Nämä ovat aivan mielettömän upeita nuoria naisia, joiden kanssa on etuoikeus työskennellä.

Pelaajiston lisäksi Laakso jakoi kiitosta koko valmennusryhmälleen.

Niko Hellman ja J-P Männistö ovat tehneet läpi kesän todella kovaa duunia. Niklas Hamnström on pitänyt tytöt kasassa sekä pääkopaltaan että fyysisesti. Harri Jokela on ollut tärkeä palanen staffissa. Hänellä on enemmän vuosia valmentajana, kun minulla on ikävuosia.

Finaaliottelussa Aarnion (17/6/3 syöttöä) pelaaminen oli jälleen kerran jäätävän tehokasta, luovaa ja kylmähermoista. Mutta koko turnauksen paras pelaaja, Awak Kuier osoitti jälleen kerran olevansa isojen pelien nainen. Kuier takoi jälleen sellaiset lukemat, että heikompia huimaa: 21 pistettä, 16 levypalloa, 2 syöttöä, 2 riistoa ja 3 torjuntaa, vaikka hänessä roikkui läpi ottelun takiaisena kreikkalainen tai pari.

Kuier valittiin koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP), kun taas Aarnio valittiin tähdistöviisikkoon Kuierin lisäksi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote