NBA:ssa Chicago Bulls hävisi vieraskentällä Portland Trail Blazersille 103-107. Lauri Markkanen säkitti ottelussa 13 pistettä ja repi kahdeksan levypalloa.

Portland keräsi johtoasemansa toisella neljänneksellä, mutta kalkkiviivoilla Bulls pääsi vielä hätyyttelemään. Viimeisellä minuutilla Markkasen vapaaheitot ja Zach LaVinen kolmonen toivat vieraat vielä kahden pisteen päähän 103-105, mutta Trail Blazersin Hassan Whitesiden hyökkäyslevypallo ja kori vei kotijoukkueen kahden pallonhallinnan päähän.

Kokonaisuudessaan Bulls heitti ottelussa pelitilanneheittonsa kehnosti 36/94 (38,3%), jossa isona tekijänä oli Trail Blazersin Hassan Whitesiden (8/15/10 torjuntaa) blokkiuhka. Portlandin muut onnistujat olivat Damian Lillard (28/2/6 syöttöä), Carmelo Anthony (23/11) ja CJ McCollum (20/7).

Markkanen pelasi ottelussa reilut 32 minuuttia, joiden aikana hän keräsi 13 pistettä, kahdeksan levypalloa ja kolme syöttöä. Jokainen Markkasen pisteistä syntyi toisella puoliajalla. Bullsin parhaimmistoon kuuluivat Markkasen ohessa Zach LaVine (28/6/5 syöttöä), Wendell Carter Jr. (16/9) ja Coby White (13/4).

Bullsille tappio oli kolmen ottelun mittaisen vieraskiertueen toinen. Bullsin ottelut jatkuvat maanantain ja tiistain välisenä yönä Sacramento Kingsiä vastaan.

Muissa otteluissa Trae Young heitti uransa ennätyspisteet 49, mutta se ei riittänyt Atlantalle Indianaa vastaan. Luka Doncic ja levypallon päähän tripla-tuplasta (42/9/11) Dallasin voittaessa vieraissa Phoenixin. Giannis Antetokounmpo (33/12) tuikki Milwaukeen tähtenä Cleveland-voitossa ja Bogdan Bogdanovic (33) taituroi Utahin voittoon Memphisistä. Spencer Dinwiddie (32/11s) oli jälleen Brooklynin ykkösnimi voitto-ottelussa Bostonia vastaan ja Norman Powell (33) oli vireessä Toronton kaadettua Orlandon.

Lakers nappasi jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa ja San Antonio yllätti Clippersin.

NBA:n viime yön tulokset:
Brooklyn-Boston 112-107
Detroit-Charlotte 107-110
Orlando-Toronto 83-90
Cleveland-Milwaukee 110-119
New York-Philadelphia 95-101
Indiana-Atlanta 105-104
Miami-Golden State 122-105