Suomen tyttömaajoukkueet kärsivät Baltic Sea Basketball Cupin avauspäivänä Tallinnassa kaksi tappiota, joista toinen jatkoajan jälkeen.

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue johti parhaimmillaan 17 pistettä kolmannella neljänneksellä, mutta Latvia rynni takaa jatkoajalle asti ja jatkoajan kautta voittoon loppunumeroin 85-77 (29-35, 68-68).

– Olimme monella osa-alueella läpi ottelun erinomaisia. Veimme hyökkäyslevypalloja melkein tuplat vastustajaan nähden, saimme 37 vapaaheittoa ja menetyksiäkin oli vähemmän kuin vastustajalla. Heittotarkkuus oli se, mikä mahdollisti jatkoajan ja palloskriinipuolustuksessa jäi parannettavaa, Suomen päävalmentaja Niko Hellman kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi heitti kakkosensa 19/52 (36%) ja kolmosensa kehnosti 5/28 (17%).

Suomelta kaksinumeroisille pistelukemille pääsivät Henna Sandvik (18/7), Janette Aarnio (14/8), Liisa Taponen (12/14) ja Kati Ollilainen (10/2/3 riistoa).

Latvian parhaimmistoon kuuluivat Elizabete Bulane (22/6), Katrina Trankale (15/2) ja Vanesa Jasa (12/4).

16-vuotiaiden tyttöjen kiri jäi lyhyeksi

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue oli Latviaa vastaan alussa hentoisesti niskan päällä, mutta latvialaiset ottivat komennon ja kolmannen neljänneksen päättyessä Sudenpennut löysi itsensä 12 pisteen takaa-ajoasemasta.

Päätösneljänneksen loppukiri vei Suomen vielä hetkeksi ohitsekin, mutta yksittäiset tilanteet käänsivät voiton Latvialle 85-77 (29-35).

– Latvia tulee olemaan meidän lohkovastustaja EM-kisoissa ja varmasti nyt nähtiin, että kuljemme heidän kanssaan tällä hetkellä rinta rinnan. Yhdeksän pelaajaa pelasi ensimmäiset maaottelunsa. Uskon, että pitkin turnausta parannamme otteita, kun alkujännityksestä ollaan päästy eteenpäin, Suomen päävalmentaja Ilkka Palviainen kommentoi.

Suomelta erottui erityisesti Meri Kanerva (7/2/4 syöttöä/4 riistoa), jonka otteista näkyi, että alla on jo yhdet EM-kisat. Korkeimman pistemäärän heitti Elina Aarnisalo (14/1/3 syöttöä).

Latvian pistekaksikko oli Luize Sila (23/9) ja Enija Viksne (16/6/8 syöttöä).

Suomen nuorisomaajoukkueet kohtaavat Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Viron.