FIBA Intercontinental Cup pelataan tulevana viikonloppuna Espanjassa Teneriffan San Cristóbal de La Lagunassa. Turnauksessa nähdään myös suomalaisväriä, kun mukana on Teneriffan tarkkakätinen Sasu Salin.

FIBA Intercontinental Cup on FIBA:n seurajoukkueiden maailmanmestaruusturnaus. Tänä vuonna mukana on FIBA Americas Leaguen voittaja argentiinalainen San Lorenzo de Almagro, FIBA:n Mestarien liigan viime kauden voittaja Virtus Bologna sekä finalisti Teneriffa ja USA:n G-liigan hallitseva mestari Rio Grande Valley Vipers.

Final Four -formaatilla pelattavassa turnauksessa pelataan ensin perjantaina välierät. Finaali ja pronssiottelu ovat edessä sunnuntaina. Teneriffa havittelee finaalipaikkaa kohdatessaan Rio Grande Valley Vipersin perjantai-iltana.

– Mielenkiintoinen alku. Ei ole hirveästi koskaan tullut seurattua G-liigaa, mutta mennään katsomaan millainen joukkue sieltä on tulossa vastaan. En usko, että lähdemme muuttamaan omaa peliämme millään tavalla. Joukkuepelaamisella saamme varmasti hyvän tuloksen aikaiseksi, Salin miettii Koripalloliiton tiedotteessa.

Rio Grande Valley Vipers on NBA-seura Houston Rocketsin farmijoukkue ja joukkueesta löytyy myös NBA-kokemusta. Eniten NBA-otteluita on tilillään Jarell Martinilla, joka pelasi kausien 2015-19 aikana yhteensä 189 ottelua Memphis Grizzliesin ja Orlando Magicin riveissä. Myös Sindarius Thornwell on rikkonut sadan pelatun NBA-ottelun rajan pelaten kahtena edelliskautensa yhteensä 141 ottelua Los Angeles Clippersissä. Joukkueessa nähdään myös viime kaudella Lauri Markkasen joukkuekaverina pelannut Brandon Sampson, jolle kertyi viime kaudella 14 ottelua Bulls-paidassa.

– Hirveän paljon ei ole vielä vastustajasta tietoa, mutta käsittääkseni he pelaavat aika paljon 1 vs. 1 -korista ja yksilökoripalloa. Hienoa päästä pelaamaan vähän erilaista joukkuetta vastaan. Näen meillä olevan hyvät mahdollisuudet voittaa.

Turnauksen toisessa välieräottelussa kohtaavat argentiinalainen San Lorenzo sekä italialainen Virtus Bologna. San Lorenzon riveistä löytyy niin NBA-kokemusta kuin pari kappaletta viime kauden MM-hopeamitalisteja Argentiinan paidassa. Virtus Bolognan ehdoton ykköstähti on syöttövirtuoosi Milos Teodosic ja lisäksi joukkueesta löytyy Italian maajoukkuemiehiä sekä pitkään Euroopassa pelannut Kyle Weems.

– Virtus on kova joukkue ja sieltä löytyy nimekkäitä pelaajia. Katsotaan sitten mikä vastustaja sieltä sunnuntaina tulee vastaan, mutta vielä niihin ei ole paneuduttu, Salin kertoo.

Ottelu pelataan Teneriffan kotikentällä, joka vetää hieman päälle 5000 katsojaa. Salin toivoo kotiyleisöstä olevan apua.

– Kyllähän se auttaa, että suurin osa katsojista on varmasti meidän fanejamme.

Salin on ollut erinomaisessa vireessä viime aikoina iskien tauluun kovia pistelukemia kerta toisensa jälkeen. Hän lähtee luottavaisena jatkamaan hyvää virettään.

– Olin jonkin aikaa kipeänä ja siinä oli sen jälkeen muutama vaikeampi peli. Sen jälkeen, kun tauti saatiin selätettyä, niin on kulkenut ihan kivasti, Salin toteaa.

Lisätietoja: Intercontinental Cup