NBA:ssa itäisen konferenssin kärkijoukkueisiin kuuluva Boston Celtics voitti Chicago Bullsin 119-103 (60-50). 18 pistettä kerännyt Lauri Markkanen saavutti ottelussa merkkipaalun, kun hän upotti sisään uransa 400. kolmen pisteen heiton.

Celtics kokosi kymmenen pisteen johdon puoliajalle mennessä ja karkasi parhaimmillaan kolmannella neljänneksellä yli kahdenkymmenen pisteen päähän. Bulls pääsi kertaalleen päätösneljänneksellä alle kymmenen pisteen, muttei sen lähemmäksi.

– Meillä oli muutama parin minuutin pätkä, joissa emme kyenneet saamaan stoppia puolustuksessa ja lopetimme pallon liikuttamisen hyökkäyksessä. Emme tule olemaan täydellisiä, mutta verenvuoto pitää pysäyttää nopeammin, Markkanen kommentoi lehdistötilaisuudessa Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Markkasen illan saldo oli 18 pistettä, kuusi levypalloa ja yksi syöttöä 31 minuutissa. Markkanen saavutti uuden pyöreän numeron kolmosissa, kun hän upotti NBA-uransa 400. kolmosen.

Celticsin pistekaksikon muodosti Jaylen Brown (26/5) ja viisi edellistä peliä koronaprotokollan vuoksi sivussa ollut Jayson Tatum (24/4/5 syöttöä). Bullsin pistekärki oli Zach LaVine (30/6), kun taas Thaddeus Young (16/9/9 syöttöä) kävi lähellä tripla-tuplaa.

Bulls on nyt itäisen konferenssin 11. sijalla seitsemällä voitolla ja kymmenellä tappiolla. Celtics (10 voittoa, 6 tappiota) taas on toisena.

Dallasin Luka Doncic (35/11/16/4r) nousi viime yönä Michael Jordanin rinnalle vähintään 30 pisteen tripla-tuplien määrässä. Slovenialainen pallotaituri on nyt urallaan yltänyt 16 vähintään 30 pisteen tripla-tuplaan. Lisäksi hänestä tuli NBA-historian kuudes pelaaja, joka on yltänyt vähintään 30 pisteen, 15 syötön sekä neljän riiston tripla-tuplaan. Doncicin urotöistä huolimatta Denver nappasi kohtaamisesta voiton Michael Porterin (30) vahvan pelin säestämänä.

LeBron James (46/8) ylsi kauden parhaimpaansa entistä seuraansa vastaan, kun Lakers voitti Clevelandin. Samalla Lakersista tuli NBA-historian kuudes joukkue, joka on aloittanut kautensa vähintään kymmenellä vierasvoitolla.

Kevin Durantista (20/13) tuli neljäs pelaaja NBA-historissa, joka on tehnyt vähintään 20 pistettä uuden joukkueen 14 ensimmäisessä ottelussa. Hänen edellään tilastossa ovat vain Wilt Chamberlain (56, Warriors), Adrian Dantley (20, Jazz) ja Dominique Wilkins (19, Clippers). Brooklyn päihitti ottelussa Miamin.

Stephen Curry (36) oli kuumana, kun Golden State voitti Minnesotan. Timberwolvesilta Malik Beasley (30) oli ykkösnimi.

Malcolm Brogdon (36) oli Indianan tehomies Pacersin kaataessa Toronton, Detroit katkaisi Philadelphian voittoputken, Orlando kaatoi Miamin ja Oklahoma City kukisti Portlandin.

NBA:n viime yön tulokset:
Detroit-Philadelphia 119-104
Indiana-Toronto 129-114
Orlando-Charlotte 117-108
Brooklyn-Miami 98-85
Cleveland-Lakers 108-115
Dallas-Denver 113-117
Chicago-Boston 103-119