Chicago Bulls harkitsee Lauri Markkasen kauppaamista siirtoikkunan takarajan lähestyessä

© Kuva: Getty Images

The Athleticin Shams Charanian mukaan monet joukkueet ovat osoittaneet kiinnostusta Chicago Bullsin suomalaispelaajaa Lauri Markkasta kohtaan ja lähteiden mukaan Bulls on harkinnut vakavasti tarjouksia. NBA:n siirtoikkuna sulkeutuu torstai-iltana Suomen aikaan.

Charanian ei listannut Laurista kiinnostuneita joukkueita, mutta ainakin New Orleans Pelicans, Miami Heat ja Boston Celtics ovat olleet huhujen mukaan kiinnostuneita Markkasesta. Bullsin valmentaja Billy Donovan on vakuuttanut Markkasen olevan tärkeä osa Bullsin tulevaisuuden suunnitelmia, mutta joukkueen general manager Marc Eversley voi olla asiasta eri mieltä.

Markkanen tuli vahvasti takaisin Bullsin rotaatioon olkapäävamman jälkeen, tehden 19,5 pistettä per ottelu ensimmäisessä neljässä ottelussa loukkaantumisen jälkeen. Markkasen hyvä vire kuitenkin uupui ja viimeisessä neljässä ottelussaan Markkanen on tehnyt ainoastaan 11 pistettä per ottelu ja viimeisimmässä ottelussa Utah Jazzia vastaan Markkanen sai ainoastaan 19 minuuttia peliaikaa. Tämä ei lupaa hyvää Markkasen jatkon kannalta Bullsissa. Joukkueen on tehtävä pikainen päätös, sillä Markkasen sopimus loppuu tähän kauteen.

Markkanen on kauden päätyttyä rajoitettu vapaa agentti, joka tarkoitta sitä, että Bulls omistaa etuoikeuden miehen sopimuksen päättyessäkin. Markkanen voi tehdä vapaasti muiden joukkueiden kanssa sopimuksen, mutta tässä tilanteessa Bullsilla olisi kaksi päivää aikaa vastata tarjoukseen. Jos Bulls päättää vastata tarjoukseen, jatkuisi Markkasen ura Bullsilla niillä ehdoilla, jotka mies sopi toisen joukkueen kanssa. Markkasen ympärillä on kuitenkin riski, jos toinen joukkue tarjoaa miehelle niin isoa sopimusta, että Bulls ei halua tai pysty vastaamaan tarjoukseen, niin joukkue menettää pelaajan ilman kompensaatiota. Tämän takia joukkueen on tehtävä vaikea päätös ennen torstaita.

Topias Setälä


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.