NBA:ssa Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers jatkaa loisto-otteitaan, kun Cavs päihitti selkein lukemin Houston Rocketsin 89-124 (38-69). Markkanen upotti ottelussa 12 pistettä vähän alle 19 minuutissa.

Cleveland keräsi ratkaisevan eron jo ensimmäisen kahdentoista minuutin aikana, kun ensimmäinen neljännes päättyi lukemin 16-35. Tämän jälkeen Cavaliers kasvatti johtonsa puoliajalle mennessä lähemmäksi 30 pistettä ja ei enää katsonut taakseen.

Tasaisesti minuutteja jakaneen Clevelandin parhaimmiksi pistemiehiksi nousivat Darius Garland (21/1), Isaac Okoro (20/3), Dean Wade (16/10), Kevin Love (15/6) ja 12 pistettä heittänyt Markkanen.

Markkanen pelasi 18 minuuttia ja 58 sekuntia. Suomalainen heitti pelitilanneheittonsa 5/10, joista kolmoset 2/5. Pisteidensä kylkeen hän keräsi kaksi levypalloa ja yhden syötön.

Rocketsin pirteimpiin lukeutuivat Alperen Sengun (19/11) ja Josh Christopher (17/1).

Voitolla Cavaliers nousi itäisen konferenssin sarjataulukossa neljänneksi. Cavaliers on voittanut tällä kaudella 18 ottelua ja hävinnyt 12.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Cavaliers löi Rocketsin maanrakoon ja Markkanen säesti 12 pisteellä 💪🏀 Samalla Cavsille kasuaalisti jo viides voitto putkeen 😁 Seuraavaksi odottaa kova haaste, kun vastassa hallitseva mestari Bucks ja tämä kamppailu nähdään suorana Ruudussa la-su yönä klo 4:00! #NBAfi

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Oklahoma Cityn ja New Orleansin välisessä ottelussa nähtiin huima loppuratkaisu. Ensin Shai Gilgeous-Alexander (33) tasoitti ottelun, kun kellossa oli jäljellä 1,4 sekuntia. Devonte’ Graham vastasi kuitenkin heti perään heivaamalla kaukaa omalta kenttäpuoliskolta pallon sisään ja Pelicans voitti. Grahamin lisäksi Brandon Ingram (34/8) oli joukkueensa sankareita.

Rob Perez

@WorldWideWob
THE MOST IMPOSSIBLE FINISH TO AN NBA GAME YOU WILL EVER SEE

Myös Dallasin ja Lakersin välinen ottelu ratkesi summerin soitua, kun Austin Reaves (15) upotti kolmen pisteen heiton sisään. Gordon Hayward (41) oli tulessa Charlotten kaataessa San Antonion.

Nikola Jokicin tripla-tupla (27/10/11) ei riittänyt kantamaan Denveriä voittoon, kun Minnesota nappasi voiton Anthony Edwardsin (38) ja Karl-Anthony Townsin (32) johdolla. Utah ja Donovan Mitchell (27) pommittivat Utahin voittoon Clippersistä ja De’Aaron Fox (28) siivitti Sacramenton voittoon Washingtonista Bradley Bealin (30). Memphisin vahva vire sai jatkoa voitolla Portlandista ja Trae Young (28) kannatteli Atlantan voittoon Orlandosta.

NBA:n viime yön tulokset:
Cleveland-Houston 124-89
Orlando-Atlanta 99-111
Philadelphia-Miami 96-101
Dallas-Lakers 104-107
Milwaukee-Indiana 114-99
Oklahoma City-New Orleans 110-113
San Antonio-Charlotte 115-131