Suomen nuorisomaajoukkueiden lähivuosien hurja kehitys näkyy myös kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n tammikuussa päivittämässä tyttöjen maailmanrankingissa. Suomi kipusi ylöspäin peräti 32 sijaa ja on nyt sijalla 26.

Suomi oli uuden rankingin toiseksi etevin nousija, kun edellä oli vain Kreikka, joka nousi 33 sijaa. Kreikka on kaksi sijaa Suomea ylempänä sijalla 24.

Maailmanrankingin ykkösenä on Yhdysvallat ja kakkosena Australia. Euroopan maista ykkössijaa pitää hallussaan Ranska, joka on maailmanrankingissa kolmantena. Euroopan maajoukkueista Suomi on neljäntenätoista.

Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue sekä 16- ja 18-vuotiaiden maajoukkueet pelaavat ensi kesänä jokainen A-divisioonan EM-kisoissa.

– Seuroille ja valmentajille mieletön hatunnosto. Tässä on pitkään tehty duunia, mutta valitettavasti pari vuotta olemme joutuneet odottelemaan pandemian takia, että pääsemme pelaamaan EM-kisoissa. Olemme pyrkineet siihen, että pääsemme riittävän aikaisin pelaamaan parhaita joukkueita vastaan ja nyt pääsemme pelaamaan kolmella eri tasolla, naisten päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.