Roope Ahonen ja Samuel Haanpää olivat viikonlopun suomalaisnimet maailman koripalloparketeilla. Molemmat pelaajat olivat isossa roolissa johdattamassa joukkueitaan voittoihin.

Ahonen jatkoi vahvoja esityksiään Kreikan liigassa, kun hänen edustamansa Kolossos otti tärkeän 67-65 (36-31)-voiton Lavriosta. Ahonen heitti 19 minuutissa komeasti 15 pistettä, otti yhden levypallon ja antoi kolme korisyöttöä. Kolossos on voittanut nyt 11 pelistään kuusi ja on sarjassa seitsemäntenä.

Haanpää heitti kauden ennätyspisteensä Argentiinan liigassa, kun Obras voitti kotonaan Echaguen 99-80 (51-27). Haanpää sai vastuuta 32 minuuttia ja käytti sen komeasti hyväkseen upottamalla viisi kolmosta sisään ja keräämällä 15 pistettä. Lisäksi tilastoihin merkittiin kolme levypalloa ja yksi syöttö. Obras on pelannut tällä kaudella 23 ottelua ja voittanut niistä 12. Se nousi Argentiinan eteläisen lohkon neljänneksi.

Wilsonin tehot eivät riittäneet

Espanjan ACB-liigassa Jamar Wilson käytti taas minuuttinsa tehokkaasti, mutta sekään ei riittänyt Estudiantesille, kun se hävisi kotonaan Malagalle 76-87 (33-34). Wilson sai peliaikaa 15,5 minuuttia ja heitti kymmenen pistettä sekä tilastoi levypallon ja syötön. Estudiantes on voittanut kauden 12 pelistään neljä ja on tällä hetkellä sarjassa 13.

Barcelona otti tärkeän voiton, kun se kukisti kotonaan Joventut Badalonan 79-77 (31-39). Petteri Koponen oli Barcelonan avausviisikossa ja heitti 25 minuutissa neljä pistettä. Kaikki pisteet tulivat vapaaheittoviivalta. Lisäksi hän nappasi kaksi levypalloa ja antoi kolme korisyöttöä. Voitolla Barcelona nosti voittosaldonsa yhdeksään 12 ottelun jälkeen ja on sarjassa kolmantena.

Sasu Salinin Gran Canaria käänsi voittosuhteensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella positiiviseksi, kun se voitti vieraskentällä Manresan selvästi 102-70 (50-30). Salin pelasi ottelussa vajaat 16 minuuttia ja kasasi kolme pistettä ja kaksi syöttöä. Gran Canaria on voittanut seitsemän ottelua tällä kaudella ja hävinnyt kuusi. Samalla se nousi myös pudotuspelipaikalle kahdeksanneksi.

Iisalo ja Jansson voittoisia Saksassa

Saksan ProA-liigassa Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins voitti kotonaan Oettinger Rocketsin 84-71 (37-29). Tuukka Kotti ei ollut Crailsheimin kokoonpanossa, sillä hän parantelee edelleen alaraajavammaa. Crailsheim on sarjassa hyvissä asetelmissa kolmannella sijalla voitettuaan peleistään 11 ja häviten neljästi.

ProB-liigassa Daniel Janssonin valmentama Weissenhorn Youngstars otti viidennen peräkkäisen voittonsa, kun se voitti kotonaan Licher BasketBärenin 83-79 (36-40).

Anton Mirolybovin luotsaama Uni-Riesen Leipzig sen sijaan hävisi kotonaan Giants Leverkusenille 88-71 (45-39).

Weissenhorn on voittanut yhdeksän ottelua ja hävinnyt neljä. Leipzigin saldo on sen sijaan päinvastainen. Weissenhorn on ProB-liigan eteläisessä lohkossa neljäntenä ja Leipzig on sen sijaan 11.

Strasbourgin voittoputki katki

Erik Murphyn ja Lassi Tuovin voittomarssi Strasbourgin kanssa päättyi viiteen otteluun Ranskan ProA-liigassa, kun Strasbourg hävisi kärkijoukkue Monacolle 62-77 (35-35). Murphy pelasi ottelussa 19 minuuttia tilastoiden viisi pistettä ja neljä levypalloa. Strasbourg on seitsemällä voitollaan ja kuudella tappiollaan sarjassa yhdeksännellä sijalla.

Tshekin liigassa Alexander Madsenin USK Praha otti 81-69 (32-35)-voiton Opavasta. Praha petasi voiton viemällä päätösneljänneksen peräti 30-8. Madsen urakoi ottelussa 26 minuuttia heittäen viisi pistettä. Lisäksi kouriin tarttui kahdeksan levypalloa. USK Praha on seitsemällä voitolla ja yhdeksällä tappiolla sarjataulukossa kahdeksantena.

Turkin liigassa Anton Odabasin Trabzonspor pisti tiukasti hanttiin Anadolu Efesille, mutta joutui lopulta taipumaan 77-78 (45-42). Odabasi ei saanut ottelussa peliaikaa. Tappio oli Trabzonsporille kauden seitsemäs 11 pelissä ja sen sarjasijoitus on tällä hetkellä kymmenes.